Interaktivne naloge na temo spletnih prevar

SPOMIN

Spomin_spletni bonton by Maja Dobravec is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

KRIŽANKA

Križanka_spletne zlorabe by Maja Dobravec is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

KVIZ

https://quizizz.com/join/quiz/62b0bd8349a49e001ec024b5/start?studentShare=true

Kviz_spletni bonton by Maja Dobravec is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

REFLEKSIJA DELA IN SAMOVREDNOTENJE

V času pandemije so se vsi učitelji soočali z izzivom, kako poučevati na daljavo in takrat bi jim znanje, ki sem ga sama pridobila med izdelavo te projektne naloge, prišlo zelo prav. Naučila sem se namreč to, koliko različnih interaktivnih nalog lahko narediš, na kaj moraš biti pozoren, da je naloga primerna za učence razredne stopnje, predvsem pa sem se naučila izdelovati kvize, spletni spomin in križanke. Pri izdelavi te naloge sem precej uživala, najbolj všeč mi je bilo delo samih nalog, največ problemov pa mi je povzročalo to, da sem ugotovila, kako se naloge umesti v objavo. To mi je pri izdelavi vzelo tudi največ časa. Pisanje licenc in ugotavljanje delovanja mehanizma posameznih nalog, mi je bilo malo manj ljubo opravilo. Če bi imela še kaj dodatnega časa, bi absolutno izdelala kakšno dodatno interaktivno nalogo na to temo.

Svojo nalogo ocenjujem kot dobro narejeno. Gradiva so korektno sestavljena, vsebujejo veliko koristnih informacij iz katerih se učenci lahko mnogo naučijo o spletnem bontonu in prevarah na spletu. Licence so ustrezno navedene. Tudi postopek izdelave je prikazan nazorno, slike zaslona so opremljene z opisi postopkov dela. Kljub problemom, ki sem jih na začetku imela z vdelanjem nalog v objavo, mi je v precejšnji meri to na koncu tudi uspelo. S svojim končnim izdelkom sem tako zadovoljna.

Projektna naloga se mi je zdela dobro zastavljena. Glede na to, da ni bila obvezna, sem morda imela še nekoliko več motivacije, da se res potrudim in jo naredim, predstavljala mi je nekakšen oseben izziv. Od nje sem veliko odnesla za svoj bodoči poklic, saj bodo zagotovo še prišli časi, ko bomo pouk ali pa le del njega, morali izvajati prek spleta. Takrat bom ideje in znanje za izdelavo interaktivnih multimedijskih gradiv črpala prav iz te naloge.

Avtorica: Maja Dobravec

Mentorica: asist. dr. Alenka Žerovnik

Nosilka predmeta: doc. dr. Irena Nančovska Šerbec

Razredni pouk, IKT, 1. letnik

Univerza v Ljubljani, Pedagoška fakulteta

Datum: 24. 6. 2022

5. projektna naloga – interaktivno gradivo by Maja Dobravec is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

(Skupno 26 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost