Kreiram splet

Hej! Moje ime je Ana Marija in sem študentka 1. letnika razrednega pouka Pedagoške fakultete Univerze v Ljubljani. Prihajam iz Gorenjske, vendar večino tedna preživim v Ljubljani, kjer poleg študija treniram še odbojko. Kljub temu, da v Ljubljani zelo uživam, se z veseljem vračam domov, kjer sem obdana z veliko narave v kateri zelo uživam. Zelo rada se podam na razne dogodivščine, prav tako pa se ne branim sproščenega večera v družbi prijateljev ali družine. Največjo sprostitev in užitek mi predstavlja šport, predvsem odbojka, ki jo treniram že enajsto leto. Delo z otroci me zelo veseli, zato čez vikende delam tudi kot animatorka na rojstnih dnevih.

V današnjem času se težko izognemo uporabi IKT tehnologije, saj je praktično prisotna povsod v naših življenjih. Sama največ uporabljam prenosni računalnik, ki je namenjen predvsem delu za šolo in pametni telefon, ki ga uporabljam predvsem za komunikacijo, ki poteka največ prek socialnih omrežij kot so Instagram, Snapchat, Facebook… in brskanje po spletu. Z IKT tehnologijo sem se bolj podrobno začela spoznavati v srednji šoli pri pouku informatike, kjer so bolj podrobno spoznali uporabo storitev v okolju Microsoft 356 (Word, Excel, Power Point) in se naučili osnov Photoshopa. Skozi šolanje sem se do sedaj uporabljala več spletnih učilnic, e-mail, razne aplikacije in programe, ki sem jih potrebovala za izdelovanje seminarskih in raziskovalnih nalog, predstavitev in na splošno za šolsko delo.

teacher online learning © 2020 by HaticeEROL is marked with CC0 1.0

Menim, da ima IKT tehnologija velik pomen v poklicu učiteljice razrednega pouka. In ta pomen bo z leti, ko se IKT tehnologija pospešeno razvija še večji. Tehnologija je vsako leto bolj prisotna v učilnicah (interaktivne table, računalniki, tablični računalniki…) in če uporabo le teh zahtevamo od učencev, menim, da bi morala sama te stvari zelo dobro znati. V času korone smo lahko opazili kako pomembno je znanje in uporaba IKT tehnologije pri učiteljih, saj je le tako lahko prišlo do kvalitetnega pouka na daljavo. Če se poslužujemo tehnologije v pravi meri lahko pouk popestrimo in ga naredimo bolj zabavnega, kar pa je zelo pomembno pri procesu učenja.

V tem projektu sem se naučila objavljanja prispevkov Arnes splet, slikovnemu gradivu sem se naučila dodati ustrezne licence in v objavo dodati povezavo. Če bi imela še več časa mislim, da bi se še bolj poglobila v pisanje pomena IKT tehnologije pri poklicu učitelja, saj je tu možno napisati še veliko. Največ časa sem posvetila iskanju slikovnega gradiva, saj se nisem mogla odločiti katero sliko bi dodala objavi. Menim, da sem svojo delo opravila dobro, saj sem podrobno sledila navodilom in jih upoštevala pri sami izdelavi. Pridobljeno znanje pri tej projektni nalogi mi bo prišlo prav tako pri nadaljnjem študiju, ko bom objavljala še ostale projekten naloge in pa na splošno pri drugem študijskem delu. Mislim, da mi bo najbolj koristilo znanje o avtorskih licencah, saj bom to potrebovala tako pri študiju kakor na moji poklicni poti. Pri tem projektu mi je bilo najljubše pisanje mojega razmišljanja, najmanj pa iskanje slikovnega gradiva. V definiciji projekta nebi spreminjala nič.

IME IN PRIIMEK AVTORJA: Ana Marija Grabec

IME IN PRIIMEK MENTORJA: asist. dr. Alenka Žerovnik, doc. dr. Irena Nančovska Šerbec

ŠTUDIJSKA SMER, PREDMET IN LETNIK ŠTUDIJA: Razredni pouk, IKT v izobraževanju, 1. letnik

PRIPADNOST UNIVERZI IN ČLANICI: Pedagoška fakulteta, Univerza v Ljubljajni

DATUM NASTANKA: 25.6.2022

LICENCA:

kreiram splet by AMGrabec is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

(Skupno 37 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost