INFOGRAFIKA

Uvod

V tem projektu sem morala narediti plakat na izbrano temo. Kot že prej omenjeno, je tema mojih projektov varna uporaba spleta, zato sem se odločila, da naredim plakat o pravilih varne uporabe interneta. Plakat sem izdelala s pomočjo programa Inkscape (https://inkscape.org/).

Končni izdelek

Varna uporaba interneta by Daša is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Poleg slike plakata prilagam še pdf verzijo plakata.

Postopek izdelave plakata

1. korak by Daša is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Kot že zgoraj omenjeno, sem plakat izdelala s pomočjo programa Inkscape. Ko odpremo ta program, se nam pokaže prazen bel pravokotnik, ki predstavlja list papirja. V 1. koraku sem najprej narisala en velik rdeč pravokotnik tako, da sem v levem stolpcu kliknila roza kvadrat in oblikovala pravokotnik, kot sem ga želela. Nato sem na miški pritisnila desni gumb in v oknu, ki se je pojavil izbrala podvoji. Tako se je rdeč pravokotnik podvojil. Novonastal pravokotnik sem zmanjšala in mu spremenila barvo, ter ga postavila v velik rdeč pravokotnik. Nato sem tudi ta roza pravokotnik podvojila, da sem dobila še en pravokotnik. Tudi tega sem zmanjšala, mu spremenila barvo in ga postavila v oba pravokotnika, da sem dobila nekakšen okvir.

2. korak by Daša is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Zopet sem naredila en pravokotnik, ki sem ga oblikovala, ter mu spremenila barvo. V levem stolpcu sem izbrala črko A, ter v rumen pravokotnik zapisala naslov. Na desni strani se mi je odrplo okno, v katerem sem lahko spremenila naslov tako, kot sem želela.

3. korak by Daša is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

V 3. koraku sem narisala šest elips tako, da sem v levem stolpcu izbrala roza krog. Ko sem narisala eno elipso in ji spremenila barvo sem zopet naredila desni klik z miško, izbrala podoji in to storila tolikokrat, da sem na koncu dobila šest enakih elips, ki sem jih nato razporedila po prostoru.

4. korak by Daša is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

V 4. koraku sem narisala šest zvezdic tako, da sem v levem stolpcu izbrala ikono nad kocko. Ko sem narisala eno zvezdico, sem ji spremenila barvo, jih podvojila tolikokrat, da sem dobila šest zvezdic, nato pa po istem postopku, kot sem v prvem koraku napisala naslov, sedaj napisala v vsako zvezdico eno številko.

5. korak by Daša is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

V vsako elipso sem napisala po eno pravilo, ki velja za varno uporabo intereta. To sem storila na enak način, kot sem v prejšnjih korakih napisala naslov in oštevilčila vsako zvezdico.

6. korak by Daša is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

V 6. koraku sem narisala telefon, ki fotografira. To sem storila tako, da sem naredila dva pravokotnika, ki sem ju postavila en v drugega, ter jima spremenila barvo. Dodala sem črn krog tako, da sem v levem stolpcu izbrala roza krog. Dodala sem še zvezdico tako, da sem izbrala ikono nad kocko v levem stolpcu. Vse elemente sem postavila tako, da mi je bila postavitev všeč.

7. korak by Daša is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Na koncu sem iz vektorske grafike prekopirala znak za internet, ga malo zmanjšala in ga postavila na primerno mesto. Čisto na koncu sem še spremenila odtenek okvirja, ker mi ni bil všeč, ter vsak element posebej še malo prestavila, da je bilo vse lepo poravnano.

(Skupno 17 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost