KREIRAM SPLET

To je moja prva spletna objava. Za začetek bom povedala nekaj o sebi. Sem Nika Pija Tevž. Stara sem 19 let in živim v Ljubljani. Obiskovala sem Gimnazijo Šiška, sedaj pa študiram na Pedagoški fakulteti v Ljubljani. Rada se ukvarjam s športom. Najraje pa imam plavanje, katerega treniram že 10 let. Svoj prosti čas najraje preživljam v drižbi svojih prijateljev ali z družino. Zelo rada imam živali. Doma imam psičko z imenom Luna.

Luna by Nika is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

UPORABA IKT TEHNOLOGIJE

IKT tehnologijo sem največkrat uporabljala za šolske namene, kot so razne izdelave PowerPointov, seminarskih nalog ter Wordovih dokumentov. Te sem predvsem spoznala v gimnaziji in na fakulteti, saj se v osnovni šoli nisem prav pogosto srečevala z IKT tehnologijo. Z njo sem se srečevala le pri pouku računalništva, kjer smo obravnavali tudi Photoshop. Največ pa sem IKT tehnologijo uporabljala v času Korona virusa, saj je šolanje potekalo na daljavo.

IKT tehnologijo uporabljam tudi v prostem času. Kar nekaj časa namreč preživim na socialnih omrežjih. To mi tudi pomaga pri tem, da ostanem v stikih z nekaterimi prijatelji, ki študirajo v tujini in se ne moremo redno srečevati. S pomočjo socialnih omrežji lahko v stiku ostajam tudi z ljudmi, ki sem jih spoznala v tujini. Največkrat uporabljam socialna omrežja kot so Instagram, Snapchat, Messenger in TikTok.

POMEN IKT TEHNOLOGIJE V ŠOLSTVU

Uporaba IKT tehnologije je v šolstvu vedno večja, to se je pokazalo predvsem v času Korona virusa, ko je šolanje potekalo na daljavo. Zdi se mi, da je IKT tehnologija pomembna za moj bodoči poklic. Saj nam omogoča veliko pripomočkov s katerimi je lahko učiteljeva razlaga bolj kakovostnejša in razumljivejša (izdelava interaktivnih predstavitev, izdelava učnih listov v programu Canva ). Učenci pa si snov z uporabo tehnologije tudi lažje zapomnijo, saj si lahko z interaktivnimi predstavitvami in nalogami snov lažje predstavljajo. Pomembno pa je, da otroke že kot mlajše začnemo opozarjati na nevarnosti s katerimi se lahko srečamo pri tehnologiji (varnost na spletu, spletni bonton).

Ko bom tudi sama poučevala bom najverjetneje tudi sama uporabljala IKT tehnologijo. S tem bo lahko moja razlaga kakovostnejša. Pri pouku bi najverjetneje uporabljala PPT projekcije. Uporabljala pa bi tudi Kahoot, saj menim, da je to drugačen in bolj zanimiv način dela pri poučevanju. Prav tako bod tudi učenci lahko pridobili določeno znanje o IKT tehnologiji, ki ga bodo lahko kasneje tudi sami uporabljali.

REFLEKSIJA

Kot sem predvidevala o IKT tehnologiji ne vem veliko. Posledica tega je tudi to, da so mi kar nekaj časa vzela naloge, ki smo jih dobili pri kliničnih vajah. Všeč mi je, da imamo ta predmet pri pouku, saj bom tako imela možnost, da pridobim uporabno znanje o IKT tehnologiji, ki ga do sedaj še nimam. To znanje pa bom lahko kasneje uporabljala v s svojem bodočem poklicu. Pri projektni nalogi mi je največ časa vzelo pisanje licence za sliko, saj predhodno tega nisem znala. Zato sem to storila s pomočjo videa.

Če bi imela več časa, bi se bolj posvetila razmišljanju in pisanju svojega mnenja. Pri tej projektni nalogi sem spoznala tudi uporabo licenc in katere slike lahko uporabljaš za svoja dela. Pred tem namreč nisem vedela, da so lahko nekatere slike zaščitene.

Menim, da sem upoštevala kriterije ocenjevanja. Z svojo nalogo sem zadovoljna, saj menim, da se sklada z dano temo. Pisala sem o tem kdaj uporabljamo IKT tehnologijo in kako bi IKT tehnologijo uporabljala v šolstvu. Pri zadani projektni nalogi ne bi spremenila ničesar, saj menim, da sem s to nalogo izvedela nove stvari o IKT tehnologiji.

Ime in priimek avtorja: Nika Pija Tevž

Ime in priimek mentorjev: asist. Alenka Žerovnik, doc. dr. Irena Nančovska Šerbec

Študijska smer, predmet in letnik študija: Razredni pouk, IKT, 1. letnik

Pripadnost univerzi in članici: Pedagoška fakulteta, Univerza v Ljubljani

Datum nastanka: 25.6.2022

Licenca:

1. projektna naloga by Nika is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

(Skupno 31 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost