KREIRAM SPLET

Živjo! Sem Manca in sem stara 20 let. Obiskujem Pedagoško fakulteto v Ljubljani, smer razredni pouk. Čeprav prihajam iz Škofje Loke, sem srednji šolo obiskovala v Kranju. Kot ste verjetno že ugotovili, mi je v veliko veselje delo z otroki. Tako sem tudi med poletnimi počitnicami animator v kolonijah in občasno vodim rojstnodnevne zabave v koruznem labirintu. Kot otrok sem dolgo časa trenirala odbojko in gimnastiko, zdaj pa v prostem času rada rolam s prijatelji in kuham ter pečem, še posebej mi je všeč peka tort. Zelo rada imam živali, še posebej mačke. Tako smo pred kratkim dobili tudi novega družinskega člana, mucka Tačka, katerega sliko pripenjam spodaj.

Tačko

Tačko is licensed under CC BY-ND 4.0

Uporabi IKT tehnologije se je danes skoraj nemogoče izogniti. Vsi jo uporabljamo v prostem času ali pa pri delu. Meni pri organiziranosti zelo pomaga Google Koledar, kjer si zapisujem vse pomembno za šolo. Pri delu za šolo velikokrat uporabljam tudi Microsoft 365; Power Point mi pomaga pri izdelavi predstavitve, Word pri pisanju seminarske naloge,… Med zaprtjem države sem se odlično spoznala tudi z aplikacijama ZOOM in Microsoft Teams, ki sta omogočala video komunikacijo. Kot zelo dobra aplikacija se je izkazala tudi Google dokumenti, kjer je lahko več ljudi hkrati urejalo isti dokument. V gimnaziji smo se pri predmetu informatika učili uporabljati različne photoshop aplikacije npr. Gimp, Inkscape,… Izdelali smo tudi svojo spletno stran. V prostem času pa IKT tehnologijo uporabljam v obliki socialnih omrežij (Instagram, Facebook in Snapchat) in pa za brskanje po internetu.

Kot sem že omenila prej, se je IKT tehnologiji nemogoče izogniti, tako se z njo srečajo tudi otroci. Veliko osnovnih šol je opremljenih s pametnimi tablami, računalniki, tablicami in edino pravilno je, da jih učitelji naučimo varne uporabe le te. IKT tehnologijo uporabljamo jo tudi pri komunikaciji s starši in pa tudi pri samem pouku, da ga popestrimo (uporaba slikovnega gradiva, videov, izdelava učnih listov…). Kot ključna se je izkazala tudi pri šolanju na daljavo, kjer smo ugotovili, da velika večina učiteljev nima dovolj znanja o IKT tehnologiji, zato je zelo pomembno, da se učiteljem nameni več izobraževanj.

V tem projektu sem se naučila slikam dodajati licence in objaviti prispevek v Arnes splet. Če bi imela čas, bi si želela poglobiti svoje znanje o uporabi IKT tehnologije v šolstvu, predvsem o njeni varni rabi. Dodajanje licence mi je vzelo največ časa, saj sem vse skupaj že malo pozabila in sem si morala ponovno ogledati videoposnetek. Mislim, da sem svoje delo dobro opravila in sem z njim zadovoljna. Raba pridobljenega znanja bo predvsem v primerih, ko si bom z interneta izposodila sliko in bom zraven znala navesti avtorske pravice. Samega projekta ne bi spreminjala, všeč pa mi je da bom sedaj svoje slike, ki jih objavim na internet lahko zaščitila.

IME IN PRIIMEK AVTORJA: Manca Jugovic

IME IN PRIIMEK MENTORJA: asist. dr. Alenka Žerovnik, doc. dr. Irena Nančovska Šerbec

ŠTUDIJSKA SMER, PREDMET IN LETNIK ŠTUDIJA: Razredni pouk, IKT v izobraževanju, 1. letnik

PRIPADNOST UNIVERZI IN ČLANICI: Pedagoška fakulteta, Univerza v Ljubljani

DATUM NASTANKA: 11. 8. 2022

LICENCA:

KREIRAM SPLET by Manca is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

(Skupno 16 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost