3. Projektna naloga: Interaktivna multimedijska predstavitev

Profesorica tukaj je moja predstavitev, saj sem predstavitev direktno na programu h5p naredila ne pa tukaj v učilnici. https://zalabesic.h5p.com/content/1291718400821237627/embed

Upam, da mi boste še vedno šteli.

Opis vsebine

Namen predstavitve je seznaniti otroke in mladostnike o varni rabi interneta. Dandanes vse več mlajših otrok uporablja splet tudi otroci stari pod 10 let. Ciljna skupina v osnovi so učenci, lahko pa je tudi katerikoli uporabniki spleta, kot so mladostniki ali pa tudi starejši, ki mogoče tudi niso dovolj poznani z varnostjo na spletu. V predstavitvi sem želela predstaviti nekaj nasvetov, kako bo raba spleta za otroke čim bolj varnejša. Predstavitev sem sestavila iz dveh delov in sicer teoretičnega dela, v katerem so predstavljena neka dejstva in interaktivne naloge v katerem osebe preizkusijo uganiti pravilen odgovor. Za interaktivne naloge sem izbrala naloge kot so drži/ne drži in naloge pri kateri je pravilen le en odgovor. Učenci/ oziroma ostali uporabniki tako lahko preizkusijo svoje znanje.

Refleksija

Pri tej projektni nalogi sem se prvič srečala s tako obliko dela. Ta oblika dela se mi je zdela zanimiva, vendar dokaj zamudna, zato nevem koliko jo bom uporabljala v prihodnosti. Zdi pa se mi uporabna za poučevanje, tako je pouk lahko zanimivejši in učenci tako tudi bolj sodelujejo. K predstavitvi pa lahko dodajamo tudi videoposnetke, zvok ter intrekativne naloge, da je razlaga še bolj razumljiva.

Naučila sem se kako v predstavitev dodajati razne interaktivne naloge. V predstavitev bi lahko vključila še zvok in pa kakšno dodatno nalogo več. Največ časa mi je vzelo dodajanje interaktivnih nalog v predstavitev, saj sem se z aplikacijo HP5 Content prvič srečala. S projektno nalogo sem kar zadovoljna in menim, da sem sledila navodilom in naredila tako kot je treba, vendar se vsaka stvar, da izboljšati. Pri izdelovanju predstavitve mi je bilo najbolj všeč, da obstaja velik nabor različnih interaktivnih nalog med katerim sem lahko izbirala, izbrala pa sem si ravno take naloge, kot se spomnim iz lastnih izkušenj, da so jih moje učiteljice uporabljale pri nas. Nekaj težav mi je povzročala preobremenjenost sistema, saj mi je pri shranjevanju naloge javljalo napako, da je sistem preobremenjen, kot sem omenila že v prejšnji nalogi je računalnik bolj star in počasen. Za izdelavo končne projektne naloge sem se potrudila in mislim, da sem svoje delo opravila dobro. Pri projektu ne bi spreminjala ničesar.

VIRI:

Informacije: https://safe.si/nasveti/druzabna-omrezja

https://h5p.org/

https://www.canva.com/

Ime in priimek avtorja: Zala Bešić

Ime in priimek mentorjev: asist. Alenka Žerovnik, doc. dr. Irena Nančovska Šerbec

Študijska smer, predmet in letnik študija: Razredni pouk, IKT, 1. letnik

Pripadnost univerzi in članici: Pedagoška fakulteta, Univerza v Ljubljani

Datum nastanka: avgust 2022

(Skupno 10 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost