Interaktivna multimedijska predstavitev

Varnost na spletu predstavitev by Veronika is licensed under CC BY-NC 4.0

Opis vsebine

Tema interaktivne multimedijske predstavitve je varnost na spletu. V predstavitvi sem se osredotočila na tri glavna področja varnosti na spletu: gesla, spletne objave in spletne prevare. Za vsako področje sem ustvarila nekaj interaktivnih nalog, da bi bila predstavitev zanimivejša in bi se lahko vsi naučili definicij na zanimivejši način in bi bili seznanjeni s konkretnimi primeri varnih gesel, neprimernih spletnih objav in sumljivih sporočil.

Predstavitev je namenjena predvsem učencem druge triade, ki nekaj že vedo o varnosti na spletu; s predstavitvijo pa lahko osvežijo svoje znanje, ga utrdijo in spoznajo konkretne primere nevarnosti, s katerimi se lahko soočijo na spletu. Glavni cilji predstavitve so učence seznaniti z vsebino in jih predvsem motivirati, da bi bili v bodočnosti tudi sami bolj pozorni na nevarnosti na spletu, bi jih znali prepoznati in se jim izogniti.

Uporabljena orodja in viri

Za predstavitev sem uporabila orodje h5p Course presentation, s programom PhotoScapeX sem obdelala zajeti fotografiji in izdelala GIF animacijo, zvočne posnetke pa posnela in obdelala s programom Audacity.

Na spletni strani Pixabay sem poiskala uporabljene fotografije.

Top 6 spletnih nevarnosti, ki prežijo na dopustnike. (17.6.2016). Varni na internetu.si. https://www.varninainternetu.si/top-6-spletne-nevarnosti-za-dopustnike/

Gesla. (b.d.). Safe.si. https://otroci.safe.si/gesla

Refleksija in samovrednotenje

  • V tem projektu sem se naučila ustvariti interaktivno multimedijsko predstavitev in vanjo vključiti različne tipe interaktivnih nalog, zajete in obdelane fotografije, zvok in GIF animacijo. Največ težav sem imela ravno pri GIF animaciji, saj mi je ni uspelo vložiti v predstavitev tako, da se ne bi animacija spremenila (animacijo sem izdelala tako, da se vsaka črka pojavi posebej, na predstavitvi pa se črke pojavijo skupaj).
  • Če bi imela več časa, bi se še bolj poglobila v delovanje programa h5p in poskušala popraviti vdelavo GIF animacije
  • Največ časa sem posvetila pripravljanju in oblikovanju interaktivnih nalog, saj sem želela ustvariti naloge, ki bi se skladale z vsebino in bi bile otrokom v pomoč pri razumevanju obdelane teme. Trudila sem se tudi posredovati dobro povratno informacijo otrokom, da bi jih motivirala, da ponovijo nalogo, če je niso opravili odlično.
  • Svoje delo bi ocenila dobro, saj se mi zdi, da sem dobro in smiselno izdelala predstavitev, uporabila različne tipe interaktivnih nalog, dodala obdelane fotografije, GIF animacijo in zvočni posnetek.
  • Pridobljeno znanje bom lahko večkrat uporabila v teku svojih študijskih let pri opravljanju različnih predstavitev ali med pedagoško prakso. Zelo pa mi bo koristilo predvsem v svojem bodočem poklicu, saj bom lahko otrokom predstavila različne teme na zanimiv način, med predstavitvijo bodo tako lahko vsi sodelovali in dobili takojšnjo povratno informacijo.
  • Projekt mi je bil v celoti zelo všeč, saj je bil zelo dobro definiran. Zelo sem vesela, da sem se naučila ustvariti interaktivno multimedijsko predstavitev.

Avtorica: Veronika De Luisa

Mentorica: mag. Alenka Žerovnik

Nosilka predmeta: dr. Irena Nančovkska Šerbec

Predmet: Informacijsko-komunikacijske tehnologije v izobraževanju

Univerza v Ljubljani, Pedagoška fakulteta

Razredni pouk, 1. letnik

Datum: 14. 8. 2022

(Skupno 20 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost