Interaktivna predstavitev

Ime in priimek avtorja: Katarina Jenko

Ime in priimek mentorja: asist. dr. Alenka Žerovnik, doc. dr. Irena Nančovka Šerbec

Študijska smer, predmet in letnik študija: Razredni pouk, IKT, 1. letnik

Pripadnost Univerzi in članici: Pedagoška fakulteta, Univerza v Ljubljani

Datum nastanka: 16.8. 2022

Opis

V svoji predstavitvi sem se osredotočila na nevarnosti socialnih omrežij, še posebej sem se osrdotočila na previdnost do neznancev in varstvo svojih osebnih podatkov. Predstavitev je namenjena učencem druge triade, saj so oni tisti, ki v ta svet vstopajo, hkrati pa se ne zavedajo kakšne nevarnosti lahko nanje tam prežijo. Ravno zato sem velik del namenila tudi geslom, saj je redno menjano, zasebno in zapleteno geslo prvi korak k ščitenju naših osebnih podatkov. Cilj te predstavitve je tudi prikaz resničnih primerov spletnega nadlegovanja, saj se mnogi ne zavedajo, kaj spletno nadlegovanje sploh je, v kakšnih oblikah se pojavlja in kako lahko ukrepamo.

Kako biti varen na spletu by Katka is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Vir

cyberhelp.eu (2022). Kaj je spletno nadlegovanje. https://cyberhelp.eu/sl/introduction/what_is

Licence

Security protection by Werner Moser is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Slabo geslo by Katka is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Spletno nadlegovanje by Katka is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Internet je lahko lep by Katka is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

Orodja za oblikovanje

za delo sem uporabila orodje HP5

Refleksija dela in samovrednotenje

Ta projektna naloga mi je bila od vseh daleč najbolj zahtevna, saj mi je vzela skoraj cel dan. Iskreno mi je največji problem predstavljala zavestna odločitev, da se na lep sončen dan vsedem za računalnik in se lotim naloge, ki je delovala zelo zapleteno. Naučila sem se mnogo novega, kot je postavljanje vprašanj, ki so primerno težka za otroke izbrane starosti. Sama naloga je bila po mojem mnenju zasnovana zelo dobro, saj mi je predstavljala izziv in občutek, ko mi je uspelo je bil super.

Zdi se mi, da moje delo ustreza zastavljenim kriterijem in smernicam za delo. Vključila sem tri tipe nalog ter sliko, videoposnetek in zvočni posnetek. Naloga je težavno primerna za izbrano starostno skupino, hkrati pa vsbuje tudi veliko koristnih informacij.

Znanje bom zagotovo uporabila v prihodnosti, saj lahko s pomočjo tega programa ustvarim zanimive naloge, sploh če bomo ponovno imeli šolanje na daljavo. Z njo pa lahko ustvarim tudi interaktivne domače naloge, ki imajo takojšno povratno informacijo, kar koristi tako meni kot učencem.

Če bi imela več časa, bi definitivno spremenila svojo organizacijo dela. Dela bi se lotila mnogo prej, saj mi delo za računalnikom v tem lepem poletnem vremenu predstavlja kar velik izziv in tako mi je posledično delo ostalo za zadnji teden. Kar pa se tiče mojega izdelka in same zasnove naloge pa sem zadovoljna.

(Skupno 20 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost