4. INFOGRAFIKA

V sklopu te projektne naloge sem v Canvi izdelala infografiko na temo spletne varnosti. Informacije sem črpala iz svoje interaktivne multimedijske predstavitve, ki sem jo naredila v sklopu 3. projektne naloge. Na plakatu so glavne iztočnice moje predstavitve, torej 5 nasvetov za varno rabo spleta.

Plakat (slika visoke resolucije)

Varnost na spletu PNG

Varnost na spletu PNG © 2022 by Zmajček is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

Plakat (PDF dokument)

Varnost na spletu PDF

Varnost na spletu PDF © 2022 by Zmajček is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

 

Viri:

Safe.si. (b. d.) Otroci Safe.si. https://otroci.safe.si/#

 

Refleksija in samovrednotenje

V tem projektu sem se naučila izdelave infografike. Canvo sem suvereno uporabljala že prej, tako da mi urejanje ni povzročalo težav in se pri samem urejanju tudi nisem naučila ničesar novega. Če bi imela več časa, bi večjo pozornost posvetila izbiri barv za slike, saj s končno izbiro nisem popolnoma zadovoljna. Še vedno menim, da barve ustrezajo plakatu, vednar bi bilo lahko še boljše. Zadovoljna pa sem s postavitvijo elementov na plakatu. Največ časa sem posvetila izbiri slik ter urejanju barv, saj sem želela, da se čim bolje ujemajo s temo in barvno paleto plakata.

Menim, da sem svoje delo dobro opravila. Plakat sem zasnovala na ustrezni temi, nanj dodala ključno besedilo ter slike, ki ustrezajo temi in besedilu. Tudi postavitev elementov se mi zdi smiselna in premišljena.

Tekom študija in na svoji poklicni poti bom zagotovo še veliko uporabljala Canvo, saj se mi zdi odlično orodje za izdelavo raznoraznih plakatov, prospektov, učnih listov itd. Je preprosta za uporabo ter ponuja ogromno možnosti za oblikovanje lastnih izdelkov. Predstavitve bom lahko obogatila z lastnimi izdelki, kot so npr. oblikovani citati. V razredu pa bom lahko obesila razne infografike, oblikovane v Canvi, pa tudi koledarje, miselne vzorce idr.

Pri projektu mi je bilo najljubše samo urejanje infografike, saj mi je urejanje v Canvi zelo pri srcu, ker ponuja toliko možnosti. Sam si npr. lahko izbereš barvno paleto, ikone, razne okvirje, ideje za urejanje pa lahko dobiš tudi iz že ustvarejnih predlog. Najmanj pa mi je bila všeč priprava in pisanje postopka izdelave, saj mi je vzela veliko časa.

V definiciji projekta ne bi spremenila ničesar.


Avtorica: Zmajček

Mentorici: as. dr. Alenka Žerovnik, doc. dr. Irena Nančovska Šerbec

Študijska smer: Oddelek za razredni pouk

Predmet: Informacijsko-komunikacijske tehnologije

Letnik študija: 2. letnik

Pripadnost univerzi in članici: Univerza v Ljubljani, Pedagoška fakulteta

Datum nastanka: 18. 8. 2022

Licenca: 4. INFOGRAFIKA © 2022 by Zmajček is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

(Skupno 54 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost