5 razlogov zakaj se je pametno kopati v ledeno mrzli vodi (in zakaj tega niti slučajno ne smete zamuditi!)

Pravijo, da je zdrav duh v zdravem telesu pomemben za udobno in prijetno življenje. A dandanes smo ljudje postali lenobni, mlahavi, daleč neraspoznavni našim prednikom, ki so kljubovali ostremu vremenu v jamah in so lovili divjad za preživetje.
Za izstop iz vsakdanjega udobja človek potrebuje voljo in predvsem tudi zunanjo motivacijo. S spodnjim prispevkom vam želim podati prav to.

1. IZSTOP IZ CONE UDOBJA

Ja, gotovo si mislite; le zakaj ne bi raje naredil kaj prijetnejšega, nekaj, kar me ne sili v izstop iz svoje cone udobja? No, naj vam zagotovim, da je ravno to, zanikanje udobja samemu sebi, cilj; človeka krepi, kar ga ne uniči, kot pravi znana pop pevka Kelly Clarkson. Če stopimo iz cone svojega udobja, naredimo nekaj, kar ponavadi ne bi, nas bo to okrepilo kot človeka,

2. NAVAJANJE TELESA NA NEUDOBJE

Se vam je že kdaj slučajno zgodilo, da ste se za kakšen sprehod premalo oblekli, nato pa ste bili primorani trpeti leden mraz? Naj vam zagotovim, da če se boste redno kopali v mrzli vodi, vam niti najhladnejše sibirske zime ne bodo segle do kolen.

3. KOPANJE V MRZLI VODI JE ZABAVNO!

Četudi morda ta izkušnja na prvi pogled ne izgleda kot nekaj uživaškega, pa naj vam zagotovim, da je v pravi druži kopanje v mrzli vodi nekaj najbolj zabavnega, kar lahko doživite! Gledati obraze svojih trpečih prijateljev magično izbriše bolečino,in smejanje ob ogorčenju vseh, ki pridejo mimo je gotovo nekaj, kar še dolgo ne boste pozabili.

4. IMUNOST NA BOLEZNI

Sistematično kopanje v mrzli vodi so preučevali tudi nekateri raziskovalci, med njimi Win Hoff, ki trdi, da bi lahko po njegovi metodi dosegli izjemno imunost proti različnim boleznim.

5.POČNI NEUMNOSTI, DOKLER SI ŠE MLAD oz. BOLJ STAR, BOLJ NOR

Odvisno v katero starostno skupino spadate, vas zgornji napis vabi k spontanosti, k spuščanju ovir formalnosti, ki si jih postavljamo sami sebi in dovoljenje tistemu prvinskemu, želji po odkrivanju novega, da nas prevzame in nam dovoli, da enkrat za spremembo naredimo nekaj nepričakovanega.

Slika nekega norveškega jezera, 2022

Slika nekega norveškega jezera by piškotek is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

ODGOVORI NA VPRAŠANJA ZA REFLEKSIJO

  • Kaj sem se novega naučil/a v tem projektu?

Ta projekt me je pripravil k razmišljanju o tem, kaj želim sporočiti svetu, kolikšno odgovornost nosim s tem, ko nekaj objavim na internetu

  • Če bi imel/a več časa, bi dodal/a, spremenil/a, izboljšal/a

Gotovo bi se bolje izražala, dodala bi še kakšno sliko in kakšen razlog, spremenila kakšen stavek.

  • Kateremu delu si posvetil/a največ časa in zakaj?

Največ časa sem posvetila zapisanemu, linke in sliko pa je bilo izjemno zabavno iskati.

  • Kako ocenjuješ svoje delo glede na dan kriterij ocenjevanja?

Moje delo je opravljeno, ni najboljše, je pa nekaj, kar me zanima in cilj dela je, da neformalno in na zabaven način predstavi nekaj novega.

  • Kje in kako bom lahko pridobljeno znanje uporabil/a tekom študija in na svoji poklicni poti?

Pri morebitnem pouku na daljavo, pri pripravi gradiv za učence, pri krepitvi mojih osebnih kompetenc in širjenju idej.

  • Kaj mi je bilo pri projektu najljubše in kaj najmanj?

Iskanje linkov in slik, najmanj mi je bilo všeč pisanje, saj sem se zavedela odgovornosti, ki jo prinaša in se spraševala, če mi bo čez 40 let žal, da sem to napisala.

  • Kaj bi spremenil v definiciji projekta, da bi bil boljši?

Ne vem, mislim da za to, da bom lahko odgovorila na to vprašanje, potrebujem še več izkušenj.

(Skupno 23 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost