Človekov najboljši prijatelj

Moje ime je Eva in rojena sem v Postojni, kjer sem tudi odraščala. Poleg družine in prijateljev, so mi vedno ogromno pomenile tudi živali. Že od malih nog smo imeli doma vsaj enega hišnega ljubljenčka in čez leta sem spoznala, da je ravno pes moja najljubša žival. Ko smo se z družino preselili v novo stanovanje, sva si z bratom močno želela kužka, zato sta nama starša željo s časom uresničila. Ko pa je kuža po 11 letih zbolel za rakom, ki ga na žalost zaradi starosti ni uspel premagati, smo vsi v družini začutili praznino v hiši. Čez nekaj mesecev, pa nam je srce ukradla prikupna psička mešanka. Odločili smo se, da jo odpeljemo domov. Poimenovali smo jo Kali in zelo hitro je postala moja najboljša prijateljica. Čez teden jo zelo pogrešam, saj zaradi študija stanujem v Ljubljani, hkrati pa zaradi tega med vikendi z njo preživim veliko kvalitetnega časa. Rada je v družbi mojih prijateljev, skupaj se igrava, se sprehajava in celo spiva.

Kali v pripravljenosti na popoldansko lenarjenje.

Človekov najboljši prijatelj by Eva T’s is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Ker sem rojena v precej sodobnem času, mi je informacijsko-komunikacijska tehnologija od vedno blizu. Vse se je začelo z uporabo nedelujočih telefonov kot predmet igre v otroštvu, kasneje pa tudi gledanje televizije in igranje računalniških iger. Prvi telefon, ki sta mi ga kupila starša sem uporabljala predvsem za klicanje njiju in brata v primeru nujnih situacij, le-tega pa je kmalu zamenjal telefon z ekranom na dotik, preko katerega sem komunicirala tudi s prijatelji. Ko sta mi starša za 13. rojstni dan kupila prvi prenosni računalnik, sem si ustvarila gmail račun in kmalu za tem tudi socialna omrežja. Starši so me že v zgodnji mladosti podučili o neprimernih objavah na spletu, zato sem na socialna omrežja le redko objavljala. Še dandanes jih uporabljam predvsem za klepet s prijatelji in gledanje ter raziskovanje področij, ki me zanimajo. Zaradi situacije s pandemijo, pa smo morali informacijsko-komunikacijsko tehnologijo prilagoditi tudi šolskemu delu, zaradi česar sem začela uporabljati tudi spletišča kot so Arnes učilnice, Zoom, Microsoft teams in podobno. Trenutno si življenja brez tehnologije ne moram predstavljati, saj sta telefon in računalnik del mojega vsakodnevnega delovanja, če ne za zabavo, pa za šolske obveznosti. Tehnologija v mojem življenju nastopa tudi drugih področjih, na primer plačevanje z bančno kartico, nakupovanje prek spleta, naročanje hrane,…

Glede na to, da sem za svojo poklicno pot izbrala delo učiteljice razrednega pouka menim, da informacijsko-komunikacijske tehnologije igrajo veliko vlogo pri opravljanju le-tega. Učence je potrebno seznaniti s tehnologijo, hkrati pa jim tudi predstaviti negativne in nevarne plati spleta. Pri pouku je informacijsko-komunikacijska tehnologija uporabljena kot pripomoček za popestritev pouka. Seveda pa je pomembno tudi sprotno izobraževanje same sebe o novo nastajajoči tehnologiji, da lahko naučeno učencem prenesem na najbolj optimalen način.

Na svojo prvo spletno objavo sem precej ponosna, čeprav bi lahko veliko stvari izboljšala, zato upam, da bom lahko tekom leta pomanjkljivosti tudi izboljšala. Največ časa sem posvetila pisnim sestavkom glede informacijsko-komunikacijske tehnologije v povezavi s svojim bodočim poklicem in uporabi le-te v dosedanjem življenju. Največ koristnih stvari glede spletnih objav sem se naučila na kliničnih vajah in to znanje bom uporabljala tudi v prihodnje. Ker sem na tem področju še začetnik, mi je moja prva objava vzela nekoliko več časa, vendar verjamem, da bom pri nadaljnjih nalogah vse hitrejša. Del, ki mi je bil najbolj zanimiv mi je bilo samo pisanje in kreiranje objave, zato se veselim dela na prihodnjih urah.

(Skupno 10 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost