Slikovno gradivo – rastrska in vektorska grafika

Pri projektni nalogi z naslovom Slikovno gradivo – rastrska in vektorska grafika, sem si izbrala temo Varnost – Varovanje osebnih podatkov in zasebnosti: Varovati osebne podatke in zasebnost v digitalnih okoljih. Menim, da je za nas, bodoče učitelje, zelo pomembno, da se zavedamo, kako velik vpliv ima digitalno okolje na učence in da ta vpliv iz leta v leto postaja vedno večji. Zato je naša naloga, da učence opozarjamo pred nevarnostmi, s katerimi se lahko srečajo v omenjenih okoljih. Z rastrsko in vektorsko grafiko sem se osredotočila predvsem na zlorabo gesel, zaradi česa osebni podatki niso več zavarovani.

RASTRSKA GRAFIKA

Prva fotografija – pred obdelavo:

Zloraba gesla (1) by AB is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

Prva fotografija – po obdelavi:

Zloraba gesla (2) by AB is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

Druga fotografija – pred odbelavo:

Ključ (1) by AB is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

Druga fotografija – po obdelavi:

Ključ (2) by AB is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

VEKTORSKA GRAFIKA

Ključ (3) by AB is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

REFLEKSIJA

Kaj sem se novela naučil/a v tem projektu?
Pri tej projektu sem se naučila osnove rastrske in vektorske grafike. Z urejanjem in obdelavo fotografij sem se srečala že prej, zato je bila predvsem vektorska grafika nekaj povsem novega zame.

Če bi imel/a več časa, bi dodal/a, spremenil/a, izboljšal/a …
S svojo projektno nalogo sem zadovoljna, zato ne bi nič spreminjala.

Kateremu delu si posvetil/a največ časa in zakaj?
Največ časa sem posvetila vektorski grafiki, saj je bilo zame to nekaj čisto novega. Program, v katerem sem urejala, ima zelo veliko funkcij, zato sem porabila veliko časa, da sem vse raziskala. Vendar kljub temu, da mi je ta del vzel veliko časa, sem ob urejanju uživala, saj mi je bilo zelo zanimivo in zabavno.

Kako ocenjuješ svoje delo glede na dan kriterij ocenjevanja? Kateri element kriterija je bil najtežji za realizacijo?
Menim, da je moja projektna naloga ustrezna, saj sem jo narodila po kriterijih ocenjevanja. Edini problem, s katerim sem se srečala je bil, da sem med urejanjem za določene korake pozabila narediti posnetek zaslona.

Kje in kako bom lahko pridobljeno znanje uporabil/a tekom študija in na svoji poklicni poti?
Pridobljeno znanje bom lahko uporabila pri raznih predstavitvah, seminarskih nalogah in projektih, kjer bom v svoje delo dodala fotografije, ki jih bom uredila z rastorsko ali z vektorsko grafiko. Pravtako bom to znanje lahko uporabila na svoji poklicni poti, kjer bom lahko osnove predstavila učencem ter tudi uporabila obdelane fotografije v raznih predstavitvah in projektih.

Kaj mi je bilo pri projektu najljubše in kaj najmanj?
Pri projektu mi je bil najljubši praktični del, sepravi urejanje fotografij z rastrsko grafiko in tudi oblikovanje z vektorsko grafiko. Najmanj ljubši del pa je bil, ko sem z besedami opisovala postopek dela, saj mi je to vzelo zelo veliko časa.

Kaj bi spremenil v definiciji projekta, da bi bil boljši?
V definiciji projekta ne bi spremenila nič.

(Skupno 33 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost