Slikovno gradivo – rastrska in vektorska grafika

POSTOPEK OBDELAVE RASTRSKE GRAFIKE

Za obdelavo prve in druge fotografije sem uporabila aplikacijo Photoscape X. S posnetki zaslona bom opisala postopek obdelave druge fotografije, z imenom Ključ (2).
Najprej sem fotografijo malo obrezala, to sem naredila tako, da sem pritisnila Edit, za tem Crop in nakoncu še Perspective Crop, kjer sem sama označila, kako želim obrezati fotografijo.

Prvi korak by AB is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

Nato sem pritisnila Color, kjer sem fotografiji spremenila svetlost, sence, temperaturo in fotografijo tudi izostrila.

Drugi korak by AB is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

Za tem sem fotografiji dodala okvir, in sicer pritisnila sem na Frame in izbrala obliko in barvo okvirja.

Tretji korak by AB is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

Dodala sem še besedilo, in sicer pritisnila sem na Text in napisala besedilo v okvirček. Nato sem spremenila vrsto pisave in jo odebeljila, spremenila sem tudi barvo pisave in pod besedilo dodala okvirček, da se besedilo boljše vidi. Na koncu sem fotografijo shranila v jpg formatu in jo stisnila na 80 %.

Četrti korak by AB is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

POSTOPEK OBDELAVE VEKTORSKE GRAFIKE

Za ta del projektne naloge sem uporabila aplikacijo Inkscape.
Začela sem tako, da sem pritisnila na funkcijo za risanje krogov (Create circles, ellipses and arcs) in naredila zgornji del ključa. Nato sem sama narisala spodnji del ključa, in sicer tako, da sem označila vozlišča (Edit paths by nodes). Oba dela sem enato obarvala in na zgornji krog narisala še en manjši beli krog.

Prvi korak by AB is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

Za tem sem na ključu naredila še detajle, in sicer pritisnila sem na funkcijo za risanje pravokotnikov in kvadratov (Create rectangles and squares) in narisala dva ozka pravokotnika, katerima sem spremenila barvo in uporabila sem tudi funkcijo Blur. Na zgornjem delu sem detajl naredila na isti način, le da sem z vozlišči spremenila obliko. Pravtako sem spremenila barvo in uporabila funkcijo Blur. Nato sem vse tri oblike podvojila in jih malo zmanjšala ter še bolj posvetlila, saj sem želela ustvarili efekt prelivanja.

Drugi korak by AB is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

Na koncu sem na ključ dodala še besedilo, ki se navezuje na izbrano temo projektne naloge. Besedilo sem povečala, spremenila sem vrsto pisave in njeno barvo ter besedilo odebeljila.

Tretji korak by AB is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

(Skupno 33 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost