VESOLJČEK VID 🌍 IGRA ZABAVNO IN POŠTENO!

IZDELAVA INFOGRAFIKE

  • Infografiko sem izdelala v programu Canva, ki je dostopen na spletu. Najprej sem si izbrala nov prazen A4 dokument, v katerem sem izdelala svojo infografiko. Uporabila sem funkcijo upload files in naložila fotografijo (format PNG) Vesoljčka Vida, ki sem ga izdelala v programu Inkscape.
  • Nato sem sliko Vesoljčka Vida naložila v dokument in si v zavihku Edit photo izbrala funkcijo BG Remover, da sem fotografiji odstranila ozadje.
Izdelava infografike 1.del

Izdelava infografike 1.del by Nikisch is licensed under CC BY-NC 4.0

  • Nato sem pod zavihku Design našla ustrezno predlogo za izdelavo moje infografike, ki pa sem jo morala ustrezno popraviti.
Izdelava infografike 2.del

Izdelava infografike 2.del by Nikisch is licensed under CC BY-NC 4.0

  • Najprej sem preverila vse barve, ki nastopajo v danem dokumentu. Nato sem s pomočjo strani Adobe Color našla ustrezne kombinacije barv za mojo infografiko.
Izdelava infografike 3.del

Izdelava infografike 3.del by Nikisch is licensed under CC BY-NC 4.0

  • Preizkušala sem različne odtenke, nato pa našla ustrezne barve, ki so si bile kompatibilne med seboj. Spodnji del predloge sem odstranila, nato pa spremenila odtenke barv na infografiki. Za ozadje sem si izbrala barvo #FFFAFA, za barvo okraskov in kasneje kvadratkov pa #56A350 in #0080FF.
Izdelava infografike 4.del

Izdelava infografike 4.del by Nikisch is licensed under CC BY-NC 4.0

  • Za naslov danega dokumenta sem nastavila pisavo More Sugar Thin in zeleni odtenek #56A350.
Izdelava infografike 5.del

Izdelava infografike 5.del by Nikisch is licensed under CC BY-NC 4.0

  • S pomočjo elementov sem našla krivuljo, ji spremenila barvo ter nad njo premaknila Vesoljčka Vida. Pri tem sem si pomagala s ravnilom.
Izdelava infografike 6.del

Izdelava infografike 6.del by Nikisch is licensed under CC BY-NC 4.0

  • Nato sem ustavila pravokotnike, ki sem ji prekopirala, da jih 8 in jih postavila na enaka mesta enega pod drugim. Pomagala sem si z orodjem ravnila. Spodaj pa sem z enako oddaljenostjo dodala še večji pravokotnik, ki vsebuje najpomembnejše sporočilo te infografike. Za zaključek pa sem spodaj dodala še napis (slogan) mojih objav: Varuj planet, uporabi splet.
Izdelava infografike 7.del

Izdelava infografike 7.del by Nikisch is licensed under CC BY-NC 4.0

  • Pravokotnike sem spremenila z danimi odtenki barvi, nato pa vanje s pisavo Poppins napisala še besedilo. Barvo sem nastavila na črno #000000, saj mi je to predlagal program Adobe Color.
Izdelava infografike 8.del

Izdelava infografike 8.del by Nikisch is licensed under CC BY-NC 4.0

  • Nato sem dano infografiko še shranila v PNG format in PDF format.
Izdelava infografike 9.del

Izdelava infografike 9.del by Nikisch is licensed under CC BY-NC 4.0

Vidova pravila za zabavno igro Kahoot-a v razredu (format: PDF) by Nikisch is licensed under CC BY-NC 4.0

Na dani infografiki se izmenjujeta dve različni pisavi – ena za naslov in slogan, druga za besedilo. Razmik med črkami je dovolj skupaj, da delujejo še povezano, razmik med vrsticami pa dovolj, da lahko beremo. Barve so med seboj usklajene. Nima veliko dodanih elementov, le vesoljčka, saj je tokrat bolj pomembno besedilo.

VIR: Objava na Pintarestu

Tako, to je vse, kako so navodila za zabavo pri Kahoot-u nastajala. Če pa te zanima še moja refleksija, lahko klikneš na naslednjo stran.

(Skupno 50 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost