Interaktivni videoposnetek na temo varnost na spletu

Uporaba socialnih omrežij je dostopna vsakomur. To pomeni, da lahko vsak dostopa do različnih vsebin zgolj z ustvarjenim uporabniškim profilom. Premalo pa se govori o sami uporabi tovrstnih medijev. Zato sem pripravila kratek interaktivni video v katerem predstavim 3 nasvete o varni uporabi socialnih omrežij. Nanašajo se predvsem na zasebnost-varovanje podatkov. Kraja profilov je namreč dandanes pogost pojav zato je dobro, da se pred morebitnimi nevšečnostmi kar se da dobro zaščitimo.

Videoposnetek je bil ustvarjen z namenom ozaveščanja, zato je primeren predvsem za otroke 1. in 2. triletja. Interaktivne dejavnosti pa služijo kot popestritev in preverjanje ali smo usvojili osnovna znanja.

Varna uporaba socialnih omrežij by Larček is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

Za izdelavo videoposnetka sem uporabila program Canva, za snemanje zvoka in njegovo obdelavo pa program Audacity. V videoposnetek sem vključila še posnetek zaslona, ki sem ga uredila s programom iMovie. Pri ustvarjanju vsebine sem si pomagala s spletnima stranema Safe.si in Varni na internetu.

REFLEKSIJA IN SAMOVREDNOTENJE

V tem projektu sem se naučila ustvariti videoposnetek v canvi in ga nadgraditi z interaktivnimi dejavnostmi z orodjem H5P v razredniikt. S tem sem znanje s predzadnje projektne naloge (infografike) samo utrdila.

Največ časa sem posvetila ustvarjanju vsebin, ki sem jih nato vmestila v videoposnetek (video in zvok), vendar mi je tudi delo v canvi vzelo precej časa. To mi je vzelo veliko energije, ker sem si pred samim ustvarjanjem zamislila “produkt”, vmes pa sem malo izgubila voljo, saj nisem vedela kako naj vse ideje združim v enotno delo.

Pri celem postopku mi je bilo najbolj všeč, ko je izdelek pričel dobivati svojo končno podobo in sem lahko videla kaj mi ustreza in kaj moram še spremeniti. Zato tudi če bi imela več časa, ne bi spremenila nič, ker sem s končnim rezultatom zelo zadovoljna. Zdi se mi, da ustrezam zahtevam, hkrati pa sem ustvarila tak videoposnetek, ki mi je všeč tako v izobražvelani kot estetski luči.

Pridobljeno znanje bom lahko uporabila tudi kot bodoča učiteljica. Namesto preverjanja znanja v pisni obliki, bom lahko ustvarila interaktivni videoposnetek. Seveda pa moram gledati ekonomičnno- takšna stvar vzame zelo veliko časa, kar pomeni, da take vsebine ne bodo v programu vsakodnevno. Vem pa tudi, da vaja dela mojstra, zato vem, da bom ob vsakem videoposnetku boljša.

V definiciji projekta ne bi spremenila nič, saj se mi zdi dobro zastavljen- cilji so jasni, prav tako so dobro razložene posamezne naloge (videoposnetki na eučilnici).

(Skupno 29 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost