Uporaba fotoaparata – infografika

Samorefleksija

  • V tem projektu sem se naučil, da je za dobro infografiko potrebno upoštevati kar nekaj smernic. Biti sem moral natančen, da sem se jih lahko držal. Canvo sem sicer že znal uporabljati, nisem pa vedel, kako izbrati primerno barvo pisave glede na podlago. Prvič sem uporabil Adobe Color in mislim, da bom to spletno stran pridno uporabljal tudi vnaprej.
  • Če bi imel več časa, bi se bolj posvetil vprašanju, zakaj spletišče sliko visoke resolucije zamegli. Prenesel sem namreč sliko infografike, ki je visoke kvalitete, a jo spletišče zamegli. Na srečo se infografiko dobro vidi v PDF obliki.
  • Največ časa sem posvetil pisanju vsebine in izbiranju ustreznih barv. Veliko časa sem porabil tudi za opis postopka izdelave infografike, saj rad natančno dokumentiram potek dela.
  • Mislim, da sem se držal kriterija ocenjevanja in opravil vse potrebno, da dobim karseda dobro oceno. Barve infografike so ustrezne, besedilo je primerno, obenem pa sem uporabil slike oziroma grafike enake vrste.
  • Znanje bom seveda uporabil pri naslednjih predstavitvah tekom študija in tudi v razredu, ko bom že učitelj. Pomembno je, da ustvarjam izdelke, ki so prijetni na pogled in so pregledni za učence in kolege.
  • Najljubše mi je bilo, ko sem izbiral grafike, saj ima Canva res čudovito izbiro. Najmanj pri srcu mi je bilo beleženje poteka dela, saj se nisem mogel popolnoma osredotočiti na izdelek. Ves čas sem moral namreč skrbeti za posnetke zaslona.
  • Spremenil ne bi ničesar, saj se zavedam, da so tudi elementi, ki se mi zdijo težavni ali mučni, pomembni za moje nadaljnjo delo.
(Skupno 35 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost