Infografika

V sklopu projektne naloge sem izdelala infografiko na temo spletni bonton.

Licenca Creative Commons
To delo je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Deljenje pod enakimi pogoji 4.0 Mednarodna.

Spodaj je še povezava na PDF dokument enake infografike.

Infografika.pdf

 

Viri, ki sem jih potrebovala za izdelavo infografike:

– slike so vzete iz spletne strani Pixabay (CC0)

– statistika v krogih je povzeta po 51 Critical Cyberbullying Statistics in 2020

– pravila spletnega bontona povzeta iz spletne strani safe.si

***

Za izdelavo infografike sem uporabila spletni program Canva. V spodnjem videoposnetku si lahko ogledate postopek izdelave.

 

Licenca Creative Commons
To delo je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Brez predelav 4.0 Mednarodna.

Za urejanje videoposnetka sem uporabila program Wondershare Filmora.

***

REFLEKSIJA:

1. Pri tem projektom sem spoznala program Canva in tudi delo z njim, saj sem ga prvič uporabljala. Naučila sem se tudi nekaj osnov izdelave infografike, saj je bil celotna izdelava neka nova izkušnja. Prav tako sem se seznanila s spletno stranjo, ki pomaga pri izbiri barvne palete in mi bo prišla v prihodnosti zelo prav.

2. Če bi imela več časa, bi bolje izdelala video vodič za izdelavo infografike, saj je na nekaterih delih mogoče nejasen. Vendar pa je prednost videa tudi ta, da lahko občintvo spremlja vizualno celotni postopek, kar je po mojem mnenju veliko lažje kot le opis postopka s slikami.

3. Največ časa sem posvetila obliki in barvam infografike. Velikokrat sem se vprašala, če bi bilo mogoče bolje, da ne bi bilo belo ozadje, a sem se nazadnje odločila za belo, saj sem ugotovila, da ne maram preveč ”kičastih” stvari. Manj je več, kot pravijo.

4. Svoje delo ocenjujem pozitivno. Z izdelkom sem zelo zadovoljna, saj sem ta program uporabljala prvič in  mi funkcije še niso bile tako znane.

5. Še posebno mi bo koristilo znanje o kombiniranju barv pri poklicu učiteljice, saj je zelo pomembno, da se besedilo dobro vidi na podlagi, kot tudi da se barve ujemajo med seboj.

6. Najljubše mi je bilo izdelovati infografiko, saj se lahko poigravaš s slogom in barvami. Malo manj pa mi je bilo všeč izdelovati video vodič, saj je zelo velika možnost, da se med govorjenjem malce zmotiš. Prav tako je bilo zame prvič, da sem se odločila, da bom ob izdelavi ustno govorila postopek in ga posnela.

7. V definiciji projekta bi spremenila to, da nam ne bi bilo potrebno podati postopka izdelave, saj vzame to veliko časa in tudi smo postopek se že naučili podati pri urejanju rastorske in pri izdelavi vektorske slike. Prav tako mislim, da če moraš nato še predstaviti postopek izdelave, si bolj nagnjen k temu, da uporabljaš čim manj funkcij.

***

Avtorica: Kaja Bajc, 1. letnik razrednega pouka
Mentorica: ast. mag. Alenka Žerovnik
Nosilka predmeta: dr. Irena Nančovska Šerbec
Predmet: Informacijsko-komunikacijske tehnologije v izobraževanju (IKT)
Pedagoška fakulteta, Univerza v Ljubljani
11. 5. 2020

***

Licenca Creative Commons
To delo je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Deljenje pod enakimi pogoji 4.0 Mednarodna.

(Skupno 74 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost