Infografika

Dandanes vsakdo izmed nas uporablja splet. Vendar ali ga znamo uporabljati varno? Eno izmed pomembnih vidikov varne uporabe spleta je varno geslo.

V spodnji infografiki je predstavljeno, kako sestaviti varno geslo in nekaj osnovnih napotnic ravnanja z gesli.

Infografika-slika by Vesni is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

Infografika-pdf by Vesni is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

REFLEKSIJA

Kaj sem se novega naučil/a v tem projektu? Menim, da se z projektno nalogo nisem naučila le oblikovanja infografike, temveč vsaj osnovnega oblikovanja na celotni Canvi. Poleg uporabe aplikacije in njenih številnih orodji za urejenje sem spoznala tudi načela oblikovanja.

Če bi imela več časa, bi dodala, spremenila, izboljšala. Če bi imela več časa bi najverjetneje še izboljšala vizualno plat infografike in poskušala dodati dodatne elemente, ki bi jo popestrili. Morda bi uporabila tudi različne animacije.

Kateremu delu si posvetila največ časa in zakaj? Veliko časa sem si vzela za premislek, katero temo bi v infografiko vključila. Izbrala sem varno geslo in precej časa sem iskala ustrezno vsebino, ki jo bom vključila. Največ časa pa mi je zagotovo vzelo samo oblikovanje infografike oz. kako naj postavim elemente, da bodo izgledal estetsko vendar v skladu z vsemi načeli oblikovanja.

Kako ocenjuješ svoje delo glede na dan kriterij ocenjevanja? S svojo infografiko sem precej zadovoljna, saj mislim da sem ustvarila delo, ki je vizualno privlačno in tudi poučno. Pri izdelovanju sem poskušala upoštevati načela oblikovanja in menim, da sem jih tudi dosledno upoštevala.

Kje in kako bom lahko pridobljeno znanje uporabila tekom študija in na svoji poklicni poti? Novo znanje bom uporabljala pri izdelavi predstavitev in infografik oz. različnih letakov. Spoznala pa sem tudi načela oblikovanja, ki jih bom tekom študija in na svoji poklicni poti z veseljem uporabljala.

Kaj mi je bilo pri projektu najljubše in kaj najmanj? Čeprav mi je vizualno urejenje infografike vzelo največ časa, sem pri tem tudi najbolj uživala. Najmanj pa sem uživala pri urejanju poravnav in razmikov.

Kaj bi spremenil v definiciji projekta, da bi bil boljši? V definiciji projekta ne bi spreminjala ničesar.

(Skupno 29 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost