Zasvojenost s kavo

Ali si sploh lahko predstavljate življenje brez dobre jutranje kavice? Vedno pa je le to potrebno piti hladno za našo lepoto. Da boste lahko tudi vi uživali v odlični kavi, prilagam povezavo do svoje najljubše kave.

Kava z mlekom by Manja is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Ljubezen do kave

Kavo sem oboževala že od malega, seveda ne zaradi njenega okusa, ampak zaradi njenega vonja. Kasneje pa sem v kavo zelo rada namakala kekse in se nato tudi tako navadila njenega okusa. Ni trajalo dolgo, da sem kavo tudi začela piti, seveda pa sta se ravno v tem času moja starša odločila, da bosta svojo kavo raje pila brez sladkorja. Tako pa se je tudi rodila moja najljubša kava, brez sladkorja in mleka, slednjega nikoli nisem marala zaradi njegovega okusa. Sedaj pa moji prijatelji govorijo, da pijem kavo črno kot noč in grenko kot življenje. Tako pa se je tudi nekako začela moja odvistnost, kava je postala moj vsakdan, saj smo jo vedno pili po kosilu in velikokrat tudi pri zajtrku. Še zdaj rada hodim na kavo, predvsem z ljudmi, ki jih imam najrajše. Ob njej velikokrat potekajo najboljši pogovori in s tem nastanejo moji najlepši spomini.

Večina ljudi pije kavo za lažje prebujanje, ostajajo različni običaji pitja kave in tudi vsak ima svoje navade. Sama pa jo imam najraje zaradi njene arome in okusa. Pitje kave pa ima tako svoje koristi kot pa tudi slabosti, a v zmernih količinah vsekakor prevagajo koristi.

Uporaba IKT tehnologije do danes in v bodočem poklicu

Z IKT tehnologijo sem se seznanila že v otroštvu, pri tem pa mi je pomagala moja starejša sestra. Skupaj sva poslušali glasbo na YouTubu ter igrali igrice na Igre 123. Kmalu sem dobila svoj prvi telefon, ki pa mi ni omogočal kaj več kot klicanje staršev, da sem varno prispela domov ali v glasbeno šolo. V zadnjem triletju osnovne šole smo morali začeti delati tudi razne predstavitve in krajše seminarske naloge, za katere sem uporabljala PowerPoint in Word. V srednji šoli sem si za šolsko delo kupila računalnik, saj smo morali pri informatiki veliko stvari narediti tudi doma. Uporaba tehnolige se je nato zelo povečala. Ko sem bila v 2. letniku gimnazije, se je uporaba tehnologije zelo povečala, saj se je začela karantena. V 3. letniku smo se zelo dobro seznanili z vsemi omrežji, ki so omogočali šolo na daljavo. Na faksu pa sem se sedaj naučila tudi boljše in bolj varne uporabe IKT.

IKT tehnologije postajajo vse bolj razširjene, zato bodo tudi otroci seznanjeni z njimi še toliko prej. Prav zaradi tega razloga pa bom učence tudi poučila o varnem spletnem delovanju in bontonu na spletu. Tudi sama bom uporabljala PowerPointe in vse druge priročne stvari, ki jih omogoča računalnik, da bodo otroci lažje razumeli snov. Poleg tega pa je danes na spletu tudi že redovalnica, v eAsistenta bom vpisovala manjkajoče, učno pripravo, ocene in še marsikaj drugega. Prav tako pa eAsistent omogoča sesznanjenost staršev z ocenami njihovih otrok.

Refleksija

Kaj sem se novega naučila v tem projektu? Naučila sem se kaj pomenijo različne licence, kako jih uporabljati in kako jih narediti. Naučila sem se tudi kako narediti spletno objavo in kaj vse lahko zapišem v taki objavi, da ne izdam preveč svojih osebnih podatkov.

Če bi imel/a več časa, bi dodala, spremenila, izboljšala … Z izdelkom sem zadovoljna, saj menim, da nisem izdala preveč osebih podatkov, ustrezno dodala licenco fotografiji in večkrat preverila, če sem imela kakšne pravopisne napake.

Kateremu delu si posvetila največ časa in zakaj? Največ časa sem posvetila opisu, zakaj imam rada kavo, sej nisem želela izdati preveč osebnih podatkov.

Kako ocenjuješ svoje delo glede na dan kriterij ocenjevanja? Zavedam se, da je to moja prva objava in da mogoče ni vse tako kot bi moralo biti, ampak na splošno se mi zdi izdelek dober.

Kje in kako bom lahko pridobljeno znanje uporabila tekom študija in na svoji poklicni poti? Najbolj uporabno bo znanje o licencah, saj bom tako lahko ustrezno označila slike v seminarskih nalogah. Prav tako pa bom lahko s tem znanjem zaščitila svoje slike, ki jih bom nato uporabljala pri pouku.

Kaj mi je bilo pri projektu najljubše in kaj najmanj? Najboljše in najslabše mi je bilo pisati o stvari, ki jo imam rada, saj sem dolgo razmišljala o čem naj pišem in kako naj to napišem. Takoj, ko sem začela pisati o kavi pa je vse postalo lažje, saj so se na koncu povedi sestavljale kar same.

Kaj bi spremenil v definiciji projekta, da bi bil boljši? Ničesar, saj se mi zdi projekt dobro zastavljen in naredi prvo objavo dosti lažjo, saj pišemo o zadevi, ki jo imamo radi.

(Skupno 7 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost