4. projektna naloga – interaktivni videoposnetek

Izdelovanje digitalnih vsebin – Avtorske pravice in licence: Razumeti avtorske pravice in licence, ki veljajo za podatke, digitalne informacije in vsebin.

Kako predstaviti otroku kaj so avtorske pravice in licence?

Kako predstaviti otroku kaj so avtorske pravice in licence? by Sara is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

Predstavitev videa Kako predstaviti otroku avtorske pravice in licence?

Z videom sem želela tako otrokom kot odrasli publiki pomagait, kako bi lahko z lahkimi in enostavnimi vprašanji razumeli kaj so avtorske pravice in licence. Pomembno je, da se vprašamo kaj lahko počnemo z deli, ki jih uporabljamo oziroma kako zvemo, kako lahko izkoriščamo le-te. Da to zvemo, moramo dobiti napisano licenso pod delom in če te ni, se obrnemo do avtorja dela. Ta nam bo povedal kaj smemo in česa ne smemo.

V videoposnetku je 6 vprašanj in ob vprašanjih še krajši videoposnetek, ki nemo predstavlja dobeno oziroma odgovor otroka na učiteljevo vprašanje. Med videom, pa so še 3n krajše aktivnosti povezane z videoposnetkom.

Uporabljeni programi, aplikacije, orodja

  • canva
  • telefon za snemanje
  • h5p v arnes spletu

Refleksija in samovrednotenje

Pri realizaciji projektne naloge sem poglobila znanje v uporabi programa Canve in kako v temu ustvariti videoposnetek. Naučila sem se tudi ustavriti interaktivni videoposnetek. Za izdelavo projekta sem imela na razpolago dovolj časa, vendar če bi imela še nekaj časa na razpolago bi še kot zvočno datoteko dodala posnetek in popravila ozadje. Kljub temu sem zadovoljna z rezultati in upam, da tudi drugim da tak občutek.

Zdi se mi, da je projektna naloga še kar uspešno opravljena. Sledila sem navodilom in upoštevala napotke, ki so mi bili dani. Najtežje mi je bilo na začetku, ker nisem točno vedela kako ustvariti primeren in pravilen videoposnetek. Ko pa sem dobila idejo, mi je use zlahka šlo iz rok. Nekam zamudno je bilo sestavljanje videa v Canvi saj sem morala (za uresničitev lastnih želja) ustvarjati veliko kadrov in drsnic. Ostalo pa je še preci hitro potekalo.

Pridobljeno in utrjeno znanje mi bo zelo koristno v nadaljnem, saj bom lahko tako sama izdelovala interaktivne videoposnetke za otroke ob novi snovi ali zaključku snovi za ponavljanje. Tekom študija mi bo tudi lahko koristilo pri izdelavi drugih projektov.

Ko sem dobila idejo kako bom izvedla videoposnetek, sem se kar veselila pri zajemanju krajših videoposnetkov, ki sem ustavila v končni izdelek, saj sem se z “akterji” kar zabavala. Kljub temu, da mije montaža videa vzela ogromno časa, ni bilo ničesar, ki mi nebi leglo pri izdelavi dela. Menim, da so bila navodila projekta v celoti pravilno in primerno sestavljena, jasna so in tudi zlahka uresničljiva.

(Skupno 7 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost