INFOGRAFIKA

6. KORAK

Za podnaslove sem si izbrala pikčasto črto. To sem naredila tako, da sem “narisala” navadno črto in ji spremenila slog (pikčasta). To sem poravnala bodisi na desno bodisi na levo. Ves čas sem pazila, da bo oddaljenost od vseh podnaslovov enaka.

Korak_6 by Sonček is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

7. KORAK

Za besedilo sem si izbrala zelo zanimivo podlago. V iskanik sem napisala “titel” in izbrala želeno grafiko. Spremenila sem barvo (modra) in velikost. To sem poravnala bodisi desno bodisi levo in pazila, da bo oddaljenost od vseh podlag enaka.

Korak_7 by Sonček is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

8. KORAK

Dodala sem besedilo in določila slog, velikost in poravnanost (sredinska).

Korak_8 by Sonček is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

9. KORAK

Izbrala sem si še nekaj slik, ki bi ponazarjale vse to, kar je zapisano v besedilu. V iskalnik sem napisala želeno besedo, npr. “geslo” in si izbrala sliko oziroma grafiko. Spremenila sem barvo in poravnala bodisi na desno bodisi na levo. Pri tem sem pazila da bo oddaljenost vseh slik oziroma grafik enaka od roba dokumenta.

Korak_9 by Sonček is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

10. KORAK

Na koncu sem končano infografiko prenesla. S klikom na okvir “deli z drugimi” in “prenos”, sem dokument za potrebe projektne naloge prenesla v PDF in JPG obliki.

Korak_10 by Sonček is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Avtor dela: Sonček

Mentorici: dr. Irena Nančovska-Šerbec, dr. Alenka Žerovnik

Pedagoška fakulteta Univerze v Ljubljani, Oddelek razredni pouk, 1. letnik, Informacijsko-komunikacijske tehnologije v izbobraževanju

Datum nastanka: 21. 5. 2023

VIRI IN LITERATURA: 

Safe.si. ([201]). Center za varnejši internet. http://safe.si/

Šterk, T., & Zupanič, T. (2006). Varno spletno deskanje in klepetanje: nasveti in priporočila za starše o varni rabi interneta in mobilnih telefonov. Projekt SAFE-SI, Fakulteta za družbene vede, Center za metodologijo in informatiko.

(Skupno 5 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost