INTERAKTIVNI VIDEOPOSNETEK

V želji, da bi učence seznanila z nasveti za nastavljanje varnih gesel, sem jim vsebino poskušala predstaviti z interaktivnim videoposnetkom. Pri tem sem jih želela seznaniti tudi z nekaj programske opreme, ki nam je pri upravljanju z gesli lahko v pomoč.

Kako nastaviti varno geslo? by čebelica is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

Najprej sem začela z izdelavo infografike v programu Canva. Za glasbeno podlago sem na spletnem portalu Youtube poiskala glasbo brez avtorskih pravic. Glasbeni in slikovni del sem potem združila v programu za urejanje videoposnetkov Shotcut, ga objavila na Arnes Video, na koncu pa sem videoposnetek s pomočjo H5P vtičnika preuredila v interaktivni videoposnetek.
Vir vsebine: https://www.varninainternetu.si/spet-ta-gesla/

Refleksija in samovrednotenje

V tem projektu sem se naučila res veliko novega, najprej sploh cel postopek izdelave videa, kako združiti zvok in sliko, sploh pa kako narediti interaktivni video.

Če bi imela več časa, bi se bolj poglobila v vsebino, da bi jo boljše predstavila in jo bolj smiselno razporedila, dodala bi tudi naslovnico, še kakšno interaktivno nalogo in mogoče boljšo zvočno podlago.

Največ časa sem posvetila združevanju zvoka in slike, predvsem zato, ker sem prvič uporabljala program Shotcut in sem imela z njim nekaj težav.

Glede na svoje predznanje menim, da sem delo opravila še kar dobro, glede na kriterij ocenjevanja pa menim, da bi se dalo vse skupaj še zelo izboljšati.

Na svoji poklicni poti bom pridobljeno znanje lahko uporabila za pripravo vsebin, za katere bi bilo smiselno, da so predstavljene na ta način, uporabnost znanja izdelave videoposnetkov pa vidim tudi v pripravi kakšnih videov “za spomin” za razred.

Pri projektu mi je bilo najljubše to, da sem se končno naučila nekaj malega o izdelavi videoposnetkov, saj predtem nisem znala popolnoma nič, najmanj pa so mi bili všeč tisti deli, ko se mi je kaj zataknilo in sem potrebovala pomoč, da sem lahko nadaljevala.

V definiciji projekta ne bi spremenila nič, saj mi je bil, kljub zahtevnosti, všeč.

(Skupno 12 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost