INTERAKTIVNI VIDEOPOSNETEK – VARNOST NA SPLETU

V interaktivnem videoposnetku, sem na kratko predstavila nekaj ključnih točk, kako se zaščiti na spletu in kako splet varno uporabiti. Na kratko sem pojasnila zakaj so gesla pomembna, kateri linki so sumljivi, se nekoliko bolj osredotočila na objavljanje na socialnih omrežjih in za na konec še na kratko povedala nekaj o bontonu, ki se ga držimo pri uporabi.

Interaktivni videoposnetek je narejen tako, da otrokom vsako točko predstavlja super junak, ki ima ime podobno temu, kar predstavlja oz. temu za kar se zavzema.

Glavni cilj videoposnetka je, da se otroci naučijo varne uporabe interneta in da se zavedajo nevarnosti objavljanja vsega na socialnih omrežjih.

INTERAKTIVNI VIDEOPOSNETEK: VARNOST NA SPLETU by Panika is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Najprej sem po internetu malo prebrskala za literaturo. Ko sem se odločila, kaj bi pradstavila in na kakšen način bi to naredila sem odprla Canvo, kjer sem izdelala posnetek, dodajala različne elemente, animacije in besedila. Ko sem s tem končala, sem posnela zvočni posnetek v Audacityu, nato sem izvozila zvočni posnetek v MP3 in ga uvozila v Canvo. Dodala sem še glasbo za zvočno podlago in datoteko izvozila v MP4. Nato sem videoposnetek naložila na Arnes Video. Odprla sem novo okno Razredni IKT, kjer sem iz malo prej naloženega posnetka naredila interaktivni videoposnetek. Dodala sem naloge in ustvarila interaktivni videoposnetek, I

(Skupno 18 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost