KAKO OSTANEMO VARNI NA SPLETU

Današnje mlajše generacije ogromno svojega prostega časa preživljajo na spletu. Iz tega razloga, sem se odločila ustvariti interaktivni videoposnetek, da bi si mlajši uporabniki spleta lažje predstavljali katere nevarnosti prežijo nad njimi med uporabo interneta in pa kako se lahko izognejo le-tem. Hkrati sem se seznanila z nekaterimi novimi programi in načini dela.

Kako ostanemo varni na spletu by Eva T. is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

Izdelave videoposnetka sem se lotila tako, da sem vsebino najprej izdelala v Canvi, v tem programu sem vsebini dodala tudi glasbo, nato pa sem vse skupaj shranila v mp4 obliki in tako delo tudi pretvorila v videoposnetek. Izdelan videoposnetek sem nato naložila na Arnes Video in nato sem s pomočjo H5P vtičnika videu dodala še interakcije.

Vir vsebine videa: https://www.draz.si/kako-ostati-varen-na-spletu

REFLEKSIJA IN SAMOVREDNOTENJE

Z izdelovanjem interaktivnega videoposnetka, sem se naučila ogromno novega, saj še nikoli prej nisem uporabljala omenjenih programov in načinov dela. Nekatere izmed novosti so bile npr. dodajanje zvoka v predstavitev, pretvorba le-te v videoposnetek in pa seveda dodajanje interakcijskih nalog.

Če bi nalogo opravljala še enkrat, bi mogoče izbrala drugačen font pisave, naredila pa bi tudi boljši zaključek samega videoposnetka.

Glede na to, da predznanja na tem področju v resnici nimam, menim, da sem nalogo opravila po svojih najboljših močeh. Veselim se tudi nadaljnje uporabe novo naučenih metod, saj bom brezdvomno sedaj ustvarjala spominske videe (za družino, prijatelje,…).

Novo pridobljeno znanje pa bom uporabljala tudi v svoji bodoči karieri, saj mislim, da so interaktivni videoposnetki dobra popestritev in nov, ter zanimivejši način dela za učence.

(Skupno 5 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost