Varnost na spletu (interaktivni videoposnetek)

Varnost na spletu je ena izmed najpomembnejših veščin, ki jih moramo dan danes obvladati. Zavedati se moramo vseh nevarnosti, ki nas na spletu čakajo in se znati zavarovati pred njimi. Najbolj moramo biti pozorni na kaj objavljamo, kako imamo zavarovan računalnik in kdo vse bere naše obajve.

Varnost na spletu (interaktivni videopsnetek) by Manja is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Videoposnetek sem naredila v Canvi, kjer sem najprej izbrala podlogo, ki mi je bila všeč. Ko sem končala z izdelavo videoposnetka sem posnela zvočno datoteko, jo uredila in dodala k videoposnetku. Na koncu sem dodala še interaktivne naloge. Cilj posnetka je ozavestiti otroke o nevarnostih na spletu in hkrati preveriti, ali razumejo povedano. Kot literaturo sem uporabila safe.si.

Refleksija

Kaj sem se novega naučil/a v tem projektu? Naučila sem se uporabljati orodje v Canvi za izdelavo videoposnetkov, kako urediti zvočno datoteko in kako nato vse skupaj združiti.

Če bi imel/a več časa, bi dodal/a, spremenil/a, izboljšal/a … Video bi dodala še kakšne grafične elemente, da bi bil ta zanimivejši in da bi si lahko otroci lažje zapolnili snov. Dobro bi bilo dodati tudi primere, da bi lažje razumeli, kaj sem želela povedati.

Kateremu delu si posvetil/a največ časa in zakaj? Največ časa sem posvetila izdelavi videoposnetka in ureditvi zvočne datoteke, sladnja mi je predstavljala kar nekaj težav. Veliko časa sem tudi posvetila vprašanjam v interaktivne delu, saj sem želala, da bi bilo iz njih razvidno ali so razumeli povedano.

Kako ocenjuješ svoje delo glede na dan kriterij ocenjevanja? Mislim, da sem delo opravila dobro, vsekakor pa ni najboljše.

Kje in kako bom lahko pridobljeno znanje uporabil/a tekom študija in na svoji poklicni poti? To znanje je zelo priročno, učencem bom lahko pripravljala interaktivne video posnetke za ponovitev snovi ali kakšne druge dejvanosti.

Kaj mi je bilo pri projektu najljubše in kaj najmanj? Najbolj mi je bila všeč izdelava interaktivnega dela, najmanj pa ureditev zvočnega posnetka. Zvočni posnetek mi tudi ni bilo všeč snemati, saj sem morala loviti trenutke tišine v naši hiši.

Kaj bi spremenil v definiciji projekta, da bi bil boljši? V definiciji projekta ne bi spremenila ničesar, projekt se mi zdi dobro zastavljen in vso to znanje mi bo vsekakor prišlo prav tudi v moji poklicni karieri.

(Skupno 12 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost