Ustvarjanje v programu Canva

Odkar sem pri predmetu IKT spoznala program Canva, ga kar naprej uporabljam za različne stvari. Zato sem se tudi odločila, da s pomočjo interaktivnega videoposnetka predstavim, kako lahko v njem ustvarjamo.

Namen tega videoposnetka je učence seznaniti s programom Canva.

Cilji:

  • Da znajo vstavljati grafike, fotografije, oblike in nalepke.
  • Da znajo spremeniti barvo ozadja.
  • Da znajo vstaviti besedilo in temu spremeniti barvo in velikost.
  • Da znajo svoj izdelek deliti in ga prenesti na napravo, ki jo uporabljajo.

Najprej sem s spletno stranjo Vocaroo posnela zvočno datoteko, ki sem jo nato prenesla na svoj računalnik. Potem se s Canvo ustvarila začetno in končno sliko z animacijo. Potem sem in zvočno datoteko in videoposnetek uvozila v program Clipchamp, ki je že predhodno naložen na računalniku. Tam sem tudi urejala posnetke zaslona, ki sem jih naredila s pomočjo Xbox Game Bar, ki je tudi že bil naložen na računalnik. Nato pa sem video naložila še na Arnes video. Nazadnje pa sem ustvarila še interaktivni videoposnetek z orodjem H5P.


Refleksija

V tej projektni nalogi sem se naučila kako ustvariti interaktivni videoposnetek. Nisem vedela, da se to sploh lahko naredi in sem bila tako pozitivno presenečena, da sem tudi sama sposobna narediti nekaj, kar na prvi pogled izgleda tako zahtevno. To bi znalo biti zelo dobro, če so kakšni učenci kdaj bolni in bi lahko na takšen način si pogledali in sproti preverjali kaj smo delali pri pouku. Tudi tekom študija se mi zdi, da bi lahko to uporabila za kakšne naloge. Če bi imela več časa, bi se definitivno posvetila svojemu videoposnetku, ker vem, da bi ga lahko kje tudi nadgradila. Veliko časa mi je vzelo urejanje videoposnetka. Imela sem težave pri tem, da bi se video in zvok usklajala, ampak mislim, da mi je na koncu uspelo narediti dober videoposnetek. Interaktivni del videoposnetka se mi je zdel zabaven in mislim, da z njim nisem imela preveč težav in sem vse naredila tako kot mora biti. Tako se mi zdi, da sem zajela vse kriterije. Pri definiciji projektne naloge ne bi spremenila ničesar. Všeč mi je bilo tudi, da ni bilo potrebno slikati postopka, ker vem, da bi mi to vzelo še veliko več časa.

Viri: Te sem črpala iz spletnih strani Canve

(Skupno 14 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost