INTERAKATIVNI VIDEOPOSNETEK

Za namene tretje projektne naloge, sem izdelala interaktivni videoposnetek na temo varnosti na spletu, kjer sem predstavila 5 nasvetov za varno uporabo spleta in ohranjanjem zasebnosti. Prekomerna uporaba, nepazljivo razkrivanje osebnih podatkov in deljenje zasebnosti s širnim svetom lahko posamezniku povzroči številne težave. Namenjen je vsem, ki se želijo na zabaven in interaktiven način naučiti o varnosti na spletu in usvojiti pomembne nasvete. Tako se lahko s pomočjo izobraževalnega videoposnetka učitelji, starši in tudi sami otroci naučijo ali pa obnovijo svoje znanje o varni uporabi spleta.

Interaktivni_videoposnetek by Sonček is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Video je izdelan s pomočjo spletnega orodja Canva

Naloge, ki so vdelane v video so bile izdelane s pomočjo orodja h5p.

Zvok v videu je bil obdelan s pomočjo aplikacije Audacity

Za več informacij s področja varne rabe spleta obiščite spletno stran Safe.si.

VIRI IN LITERATURA

  • Žnidar, T. (2017). Priročnik za spletno previdnost: varnost in zasebnost na spletu (1. natis). Alba 2000.
  • Safe.si. ([201]). Center za varnejši internet. http://safe.si/
  • Šterk, T., & Zupanič, T. (2006). Varno spletno deskanje in klepetanje: nasveti in priporočila za starše o varni rabi interneta in mobilnih telefonov. Projekt SAFE-SI, Fakulteta za družbene vede, Center za metodologijo in informatiko.
  • Fakulteta za družbene vede. (b. d.). Safe.si. Varna gesla. https://safe.si/nasveti/moja-identiteta-in-zasebnost/varna-gesla

Avtor dela: Sonček

Mentorici: dr. Irena Nančovska-Šerbec, dr. Alenka Žerovnik

Pedagoška fakulteta Univerze v Ljubljani, Oddelek razredni pouk, 1. letnik, Informacijsko-komunikacijske tehnologije v izbobraževanju

Datum nastanka: 1. 6. 2023

REFLEKSIJA:

Kaj sem se novega naučil/a v tem projektu?

V tem projektu sem se naučila izdelati interaktivni videoposnetek ter zanesljivo uporabljati spletno stran Canva. Ta spletni urejevalnik uporabljam prvič v namen ustvarjanja videoposnetka, zato sem vesela, da sem se naučila novih tehnik urejanja in oblikovanja. Pravtako sem obnovila znanje s področja zvoka in uporabe aplikacije Audacity.

Če bi imel/a več časa, bi dodal/a, spremenil/a, izboljšal/a …

Prepričana sem, da ne bi ničesar spreminjala. Če pa bi imela več časa, bi se zagotovo posvetila obdelavi zvoka in odstranjevanju šuma.

Kateremu delu si posvetil/a največ časa in zakaj?

Največ časa sem posvetila oblikovanju predloge za videoposnetek v Canvi. Veliko časa mi je vzelo tudi usklajevaju zvočne podlage z videoposnetkom.

Kako ocenjuješ svoje delo glede na dan kriterij ocenjevanja?

Menim, da sem projekt ustrezno opravila, saj sem upoštevala vse dane kriterije in zanj porabila kar precej časa. Ustvarila sem poučen videoposnetek s primernimi slikami, animacijami in zvočnim posnetkom. Menim, da si interaktivne naloge ustrezne in poučne.

Kje in kako bom lahko pridobljeno znanje uporabil/a tekom študija in na svoji poklicni poti?

Tekom študija bom pridobljeno znanje uporabila za ozaveščanje drugih ljudi o spletni varnosti in o samem urejevalniku Canva in orodju h5p. Menim, da bom na svoji poklicni poti ustvarila še veliko interaktivnih videoposnetkov, saj se učenci lažje naučijo skozi zabavno, a hkrati poučno interaktivno vsebino.

Kaj mi je bilo pri projektu najljubše in kaj najmanj?

Najbolj zanimivo mi je bilo ustvarjati v Canvi in uporabljati domišljijo pri oblikovanju predloge. Najmanj pa mi je bilo všeč vstavljanje in usklajevanje zvočne podlage z videoposnetkom.

Kaj bi spremenil v definiciji projekta, da bi bil boljši?

Projekt se mi zdi izredno zanimiv in poučen, zato pri njem ne bi spremenila nič. Bodočim učiteljem omogoča ustvarjalno izražanje in nov način za preverjanje znanja učencev.

(Skupno 10 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost