Interaktivni videoposnetek

 

Izdelala sem interaktivni videoposnetek na temo varnost na spletu. Videoposnetek je namenjen predvsem mlajšim, saj v njem izvejo nekaj preprostih in uporabinh trikov, kako ostati na spetu karseda varen. V videu odgovorijo tudi na nekaj preprostih vprašanj, s čimer izkažejo svoje pridobljeno znanje. Namen videa je ozavestiti mlade, pa tudi ostale kako ostati varen med tem ko se na spletu zabavajo.

Interaktivni videoposnetek by Surla is licensed under CC BY-ND 4.0

Postopek dela

Sam video sem naredila po naslednjih korakih:

  1. Napisala in posnela sem tekst za avdio videa (govorim sama).
  2. Čez zvok sem dodala napise ter barvne vzorce (poslal mi jih je prijatelj, ki jih je naredil sam, avtorstva pa noče)
  3. Izvozila sem v format mp4, kot je zapisano v navodilih

posnetek zaslona 1 by Surla is licensed under CC BY-ND 4.0

Tri slike, ki so uporabljene v videu, so royalty free zato uporaba licenc ni potrebna. Dobila sem jih na spletišču https://unsplash.com/ 

Preko razredniIKT sem prišla do platforme, kjer sem dodala še interakcije. V prvem koraku sem video naložila na spletno stran:

posnetek zaslona 2 by Surla is licensed under CC BY-ND 4.0

Na naslednjem koraku, sem dodala 3 vprašanja, ki so se nanašala na povedano. Dodala sem jih s prikazanim gumbom, primer enega izmed vprašanj je pa tudi na sliki.

posnetek zaslona 3 by Surla is licensed under CC BY-ND 4.0

posnetek zaslona 4 by Surla is licensed under CC BY-ND 4.0

Refleksija

Ta projekt mi je bil izmed vseh najmanj pri srcu, saj sem se s samim delanjem videa morala veliko ukvarjati popolnoma tujimi stvarmi (kot je pisanje, snemanje in montiranje videa). Sem se pa posledično veliko naučila, saj je bil to res prvi stik z takšno nalogo. Ta naloga mi je povzročala kar precej težav, saj sem bila zaradi svoje neizkušenosti še zelo nespretna in sem posledično porabila veliko časa.

Menim, da je moje delo kljub svoji osnovnosti in neizpopolnjenosti vseeno ustrezno opravljeno, saj sem se trudila držati vse kriterije po svojih najboljših močeh in znanju, ki sem ga imela.

Če bi projekt ponovno začela, bi naredila boljši načrt za izdelavo videa, saj se mi zdi da se tu skriva glavna pomanjkljivost videa. Sama grafična podoba mi je tudi delala veliko težav, saj nisem vedela kakšni problemi me čakajo. 

Kljub temu, da sem se veliko naučila, mi projekt ni bil najbolj všeč, preprosto zato ker to ni eno izmed mojih področji zanimanja, a sem kljub temu vesela, da sem imela priložnost kaj takšnega ustvariti.

Navodila pa so se mi zdela popolnoma korektna, tako da jih nebi spreminjala.

(Skupno 9 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost