Kaljenje in rast fižola

Digitalna tehnologija ima za bodočega učitelja razrednega pouka izreden pomen, saj se v svojem poklicu zagotovo sreča z uporabo le te, sploh pa v današnjem svetu, saj na tem področju dnevno prihaja do napredka. Predvsem je pomembno, da se posameznik že od trenutka, ko ustvari osebni profil, zaveda, da vse kar objavi, ostane na spletu, kar pa je ena izmed najpomembnejših dejavnikov, ki jih delodajalci pregledajo, med ustvarjanjem izbira ožjih kandidatov za službo. Digitalna kompetenca učiteljem omogoča sodelovanje s starši, kolegi in vodstvom šole preko e-pošte, e-asistenta ipd., prav tako pa učitelj z njeno uporabo lahko pripravi učne aktivnosti za otroke na bolj zanimiv, igriv in nazoren način.

Učenci 2. razreda pri predmetu spoznavanje okolja (SPO) v učnem sklopu živa bitja znajo s poskusi ugotoviti, da mlade rastline lahko zrastejo iz semen, čebulic, gomoljev, potaknjencev in znajo dokazati, da rastline potrebujejo za življenje zlasti zrak, vodo z rudninskimi snovmi in svetlobo.

Kaljenje in rast fižola by Lejči is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

V tem projektu sem se naučila, kako oblikovati objavo v spletišču in v povezavi s tem spoznala orodja, ki mi pri tem pomagajo. Če bi imela več časa bi ga več namenila urejanju slik, saj je to zame novo področje in mislim, da se zagotovo še najde prostor za izboljšave. Temu sem posvetila tudi največ časa, saj se prej še nikoli nisem ukvarjala s tem. Glede na podan kriterij bi rekla, da moje delo ustreza kriterijem. Besedilna pojasnila sem podkrepila s primeri, fotografije sem uredila v za to namenjeni aplikaciji, ustvarila galerijo in na podlagi le te tudi ustrezno licenco, na koncu pa sem napisala še refleksijo. Pridobljeno znanje o kreiranju spletnih objav bom tekom študija lahko uporabila za urejanje slik ali pa za objave na portalu Razredni IKT, na svoji poklicni poti lahko uporabila npr., ko se bomo z učenci udeležili šole v naravi ali pa izletov, da bodo starši lahko na tekočem z aktivnostjo svojih otrok. Najljubše pri projektu mi je bilo sejanje fižola in pa spremljanje njegove rasti, malo manj ljubše pa mi je bilo urejanje slik.

(Skupno 14 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost