Pomen prometnih znakov, pomembnih za vedenje kolesarjev in pešcev

Uporaba digitalne tehnologije je za bodočega učitelja zelo pomembna. Z digitalnimi kompetencami lahko učitelj učinkovito komunicira z vodstvom šole, učiteljskim aktivom in s starši. S pomočjo digitalnih veščin lahko učitelj pripravlja učna gradiva, ki so prilagojena potrebam svojih učencev, npr. interaktivne predstavitve, video posnetke in druge digitalne vire, ki povečujejo učinkovitost poučevanja.

Učenci 1. razreda osnovne šole, pri predmetu spoznavanje okolja (SPO) znajo opisati, kaj pomenijo prometni znaki, pomembni za pešce in kolesarje v okolici šole. Poznajo pravila varne hoje (skupinske, ob odrasli osebi, po pločniku, kjer ni pločnika, prečkanje ceste ipd.) in razumejo pomen vidnosti v prometu, v povezavi z ustavljanjem vozila ter nošenjem rumene rutice in uporabo kresničke.

Pont Julien – Stop sign and no pedestrians / cycles” by ell brown is licensed under CC BY 2.0 .

Slika pridobljena s Pixabay license.

Pomen prometnih znakov by Maja R is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

V projektu »Kreiram splet« sem se naučila osnov, kako na enostaven način kreirati svojo prvo spletno objavo, hkrati pa sem utrdila svoje znanje o prometu in prometnih znakih, pomembnih za pešce in kolesarje. Naučila sem se, kako na spletu poiskati fotografije, kjer jih lahko legalno prenesemo in uporabimo pri svojih projektih, pri tem pa upoštevamo merila uporabe in zahteve avtorja (avtorske pravice). Največ časa sem posvetila ustvarjanju fotografij, saj verjamem, da so vizualni elementi ključni del za kakovosten končni izdelek. Postavljanje scene mi je povzročalo kar nekaj preglavic, saj mi je bilo sprva težko zajeti trenutek, ki bi prikazoval točno določeno situacijo v prometu. Z zajemanjem fotografij, kjer je bil v fokusu samo en predmet, nisem imela težav. Svoje delo ocenjujem kot uspešno, saj sem si temeljito prebrala navodila in s pomočjo le-teh, ustvarila kakovostno vsebino. Pridobljeno znanje bom kot bodoča učiteljica uporabljala v šoli; pri kreiranju spletne objave, bodisi iz šole v naravi, ekskurzije, športnega dneva, raznih prireditev, predavanj za starše ipd. 

(Skupno 18 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost