INFOGRAFIKA

Kot povzetek prve projektne naloge, sem objavila infografiko na temo ločevanje odpadkov, urejena in divja odlagališča. Na njej so predstavljena urejena, divja odlagališča ter njihov pomen in škodljivost. Obogatila pa sem jo s slikami v obliki grafike, ki so primerne za to temo.

Infografika_sika_ločevanje odpadkov, urejena in divja odlagališča by Laureka is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Infografika_pdf_ločevanje odpadkov, urejena in divja odlagališča by Laureka is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

SAMOREFLEKSIJA

V tem projektu sem predvsem spoznala, kaj infografika je. Naučila sem se tudi 10. principov oblikovanja, na katera moram biti pozorna ter jih upoštevati pri infografiki. Pri izdelovanju infografike sem spoznala novo spletno stran, Canva. Prav tako sem se naučila uporabljati Webaim, ki nam pove, ali je ustrezen barvni kontrast med ozadjem in besedilom oz. tisto, kar je nad ozadjem.

Zdi se mi, da sem imela dovolj časa, zato sem se tudi izjemno potrudila. Izboljšala bi le drugo grafiko, saj ni bilo nobene primernejše. Svoj čas sem enakomerno porazdelila, zdi pa se mi, da sem še vseeno posvetila največ časa končnim detajlom, kot je pisava, poravnava, postavitev itd.

Ko sem na začetku semestra izvedela, da delamo infografiko, nisem vedela, kaj to pomeni. Kmalu za tem pa ugotovila, da sem to že v preteklosti počela. Infografika mi je bila zanimiva in me presenetila nad vsemi pravili. Tekom svojega študija in opravljanja poklica pa sem bom infografike z veseljem uporabljala, saj z njo hitro in učinkoviti predstaviš bistva, prav tako pa je tudi zanimiva. Najljubša stvar pri samem projektu mi je bila izbira in oblikovanje infografike, barve itd. Najmanj pa mi je bilo samo citiranje, saj nisem še nikoli imela več kot tri avtorje, na kar me pravilnost citiranja skrbi. Kljub temu pa se mi zdi, da sem svoje delo naredila dobro, saj se sklada s merili in bi si nalogo ocenila z 9.

UPORABLJENA PROGRAMSKA OPREMA IN AMPLIKACIJE

 Arnes splet

Beta licence chooser

Canva

Webaim

VIRI IN LITERATURA

Kopasić, M. idr. ( b. d. ). Odlagališče odpadkov. Pridobljeno (9. 4. 2024) iz Eucbenik: https://eucbeniki.sio.si/nar6/1634/index1.html

Šeruga, K. (2013). Celostno ravnanje z odpadki. [Diplomsko delo, Univerza v Ljubljani, Pedagoška fakulteta]. PeFprints. http://pefprints.pef.uni-lj.si/1879/1/Diplomsko_delo.pdf

Smetišče. (2022). Pridobljeno (8. 4. 2024) iz Wikipedia: https://sl.wikipedia.org/wiki/Smeti%C5%A1%C4%8De

(Skupno 26 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost