Materiali za izdelavo matrice – infografika

Materiali za izdelavo matrice – infografika by Nika is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Materiali za izdelavo matrice – infografika by Nika is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Uporabljena programska oprema:

Refleksija:

Pri pripravi druge projektne naloge sem se naučila kako lahko sama izdelam infografiko s pomočjo Canve. Če bi imela več časa za izdelavo druge objave, bi se verjetno še bolj posvetila izbiri barv, saj nisem čisto prepričana, če bi moja infografika otrokom izgledala vizualno preveč dolgočasno.

Največ časa sem posvetila postavitvi elementov, saj menim, da je zelo pomembno, da izgleda infografika urejeno in da so elementi enakomerno razporejeni. Menim, da sem glede na smernice in zahteve, ki so bile podane za drugo projektno nalogo, delo opravila dobro. Infografika zajema glavne materiale iz katerih bi lahko otroci izdelali matrice, sličice so premišljeno izbrane in s kontrastom med besedilom in ozadjem sem dosegla, da je infografika enostavno berljiva.

Pri izdelavi te projektne naloge mi je bila najbolj všeč priprava sličic za infografiko, in to, da sem veliko bolje spoznala, kako deluje Canva. Najmanj v veselje pa mi je bilo pisati razlagalno besedilo ob sličicah, saj nisem bila povsem prepričana, kako točno ubesediti način uporabe nekega material, na način, ki bi bil povsem razumljiv in v pomoč učencem.

Menim, da mi bo pridobljeno znanje koristilo predvsem po študiju, ko bom opravljala učiteljski poklic, saj bom lahko za učence pripravila infografike, ki bodo prilagojene prav njim. Na primer, če učenci ne bodo dobro razumeli neke učne snovi, bom na temo te snovi pripravila infografiko in jo prilepila na steno v razredu, da bo učencem v pomoč, ko jo bodo potrebovali.

(Skupno 11 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost