VODA JE TOPILO – infografika

Voda je topilo by ni.bi. is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Voda je topilo by ni.bi. is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

REFLEKSIJA IN SAMOVREDNOTENJE

Pri drugem projektu smo izdelovali infografiko. Naučila sem se teoretičnih osnov; kaj sploh je infografika, kako naj izgleda, na kaj moramo biti pozorni, oziroma katerih principov se moramo držati pri izdelavi. Na koncu sem teorijo prenesla v prakso in izdelala svojo infografiko na izbrano temo. Menim, da sem za izdelavo projektne naloge imela dovolj časa, da je končni izdelek tak, kot sem si ga zamislila, poleg tega sem uspela že pred rokom oddaje vprašati za povratno informacijo in popravila, kar je bilo potrebno.

Pri delu sem največ časa posvetila predvsem postavitvi elementov (poravnavam in razmikom), poleg tega pa sem čas namenila tudi iskanju ustreznih sličic oziroma grafik, zapisu in samemu oblikovanju izdelka kot celote. S končnim izdelkom sem zadovoljna, saj je to prva infografika, ki sem jo ustvarila, poleg tega pa se mi zdi vsebinsko ustrezna in podkrepljena s preprostimi, a nazornimi grafikami.

Pridobljeno znanje mi bo zagotovo v pomoč pri izdelavi raznih izdelkov pri projektnih nalogah ali na praksi v času študija, še posebej pa pozneje v službi pri izdelavi gradiv za učence. Zaradi uporabnosti se mi je projekt v celoti zdel zelo zanimiv, najljubši del mi je bil samo ustvarjanje infografike, malce manj všeč pa mi je samo pisanje objave. Po mojem mnenju je projekt v svoji definiciji dobro zastavljen; je zanimiv in uporaben za prihodnost. Dobro se mi zdi, da teorijo povezujemo s prakso, že pridobljeno znanje utrjujemo in nadgrajujemo, za izvedbo projektnih nalog pa imamo dovolj časa, zato predlogov za izboljšave ali spremembe nimam.

UPORABLJENE POVEZAVE

Canva

Adobe Color

Beta License Chooser

Arnes splet

(Skupno 17 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost