3. PROJEKTNA NALOGA: TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK

Za tretjo projektno nalogo pri predmetu IKT sem pripravila izobraževalni videoposnetek o tradicionalnem slovenskem zajtrku. Ta videoposnetek temelji na moji raziskavi iz prve in druge projektne naloge, kjer sem se poglobila v pomen in sestavine tradicionalnega slovenskega zajtrka. V videu boste spoznali različne sestavine, ki ga sestavljajo, kot so domači kruh, maslo, med, mleko in jabolka.

Tradicionalni slovenski zajtrk by Sunčica is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Namen tega interaktivnega izobraževalnega videoposnetka je učencem osnovne šole predstaviti in približati pomen tradicionalnega slovenskega zajtrka.

Ciljna publika za ta videoposnetek so učenci osnovne šole. Videoposnetek je prilagojen starostni skupini med 6 in 15 let, z namenom, da jim na razumljiv in zanimiv način predstavi tradicionalni slovenski zajtrk.

Cilji tretje projektne naloge so:

  • Učencem predstaviti sestavine in pomen tradicionalnega slovenskega zajtrka ter poudariti pomen lokalne in zdrave prehrane.
  • Poudariti kulturno dediščino in tradicionalne vrednote.
  • Razviti in uporabiti veščine za ustvarjanje interaktivnega izobraževalnega videoposnetka.
  • Učence spodbuditi k raziskovanju in razmišljanju o pomembnosti zajtrka v vsakodnevnem življenju in njegovi vlogi v kulturi in zgodovini Slovenije.

Uporabljena orodja pri izdelavi 3. projektne naloge:

Canva

Arnes Video

Beta Licence Chooser

Audacity

SAMOREFLEKSIJA

V tretji projektni nalogi sem se naučila, kako urejati videoposnetke v Canvi, kako zajeti avdioposnetek, ga urediti in dodati k videoposnetku. Prvotno sem hotela posneti sestavo panja, čebele in matico, vendar to ni bilo mogoče, ker niso bili sončni dnevi. Zato sem se morala odločiti za nekaj drugega. To je tudi odgovor na vprašanje, kaj bi spremenila/izboljšala v projektni nalogi, in sicer je odgovor, da bi posnela drugačen video.

Največ časa sem posvetila zajemanju avdioposnetka in njegovemu urejanju, kar mi je bilo najmanj všeč, saj nisem vajena slišati svojega glasu na posnetku. Najljubše pri projektu mi je bilo to, da sem se naučila nekaj novega in uporabnega za prihodnost. Kot učitelji lahko to znanje uporabimo pri predstavljanju katere koli teme ali pa poskušamo popestriti dolgočasne teme.

Svoje delo glede na podane kriterije ocenjevanja ocenjujem kot ustrezno.

Tradicionalni slovenski zajtrk by Sunčica is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

(Skupno 16 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost