INFOGRAFIKA

Ustvarila sem infografiko kot povzetek teme, ki sem jo izbrala za prvo projektno nalogo. Na njej so predstavljene posamezne podteme z ustreznimi slikami v obliki grafike.

Infografika – Tradicionalni slovenski zajtrk – med in čebelarstvo by Suncica is licensed under CC BY-NC 4.0

Infografika – Tradicionalni slovenski zajtrk – med in čebelarstvo by Suncica is licensed under CC BY-NC 4.0

Orodje uporabljeno pri izdelavi infografike:

Canva

Licence chooser

Vir:

Naša super hrana. (6. 11. 2020). Zajtrk z medom – super dan. Zajtrk z medom – super dan – Tradicionalni slovenski zajtrk

Samorefleksija

V drugi projektni nalogi, imenovani infografika, sem se naučila ustvarjati v Canvi. Veliko sem se naučila o pomembnosti razmerij besedila in slik na plakatu, postavitvi omenjenih elementov na plakat, kontrastu elementov, enotnosti ter ustrezni poravnavi besedila. Največ časa sem posvetila enakomernemu postavljanju elementov na plakat. Če bi postavitev bila neenakomerna, bi učenec lahko dobil občutek, da so nekateri deli bolj pomembni kot drugi, čeprav tega nismo želeli sporočiti s plakatom. Glede na kriterije bi rekla, da sem nalogo ustrezno opravila. Pridobljeno znanje bom lahko že zdaj uporabila pri študiju in prav tako v prihodnji poklicni poti pri pripravi zanimivega gradiva za učence. Najbolj sem uživala v iskanju ustreznih slik za določeno podtemo. Nič mi ni bilo težko ali manj všeč pri tej projektni nalogi. Všeč mi je, kako sem oblikovala infografiko, in je ne bi spreminjala.

(Skupno 27 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost