Ločevanje odpadkov – infografika

Ločevanje odpadkov by hanc is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Ločevanje odpadkov by hanc is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

REFLEKSIJA IN SAMOVREDNOTENJE

Za drugo projektno nalogo smo delali infografiko na spletni strani Canva. Prej je še nikoli nisem uporabljala. Poznam teoretične osnove, torej na kaj vse moramo biti pri izdelavi pozorni (pravilni barvni kontrasti, poravnava, slog in velikost pisave morata biti enaka…). Vse to sem pri izdelavi upoštevala.

S svojim izdelkom sem zadovoljna, zato mislim, da z dodatnim časom ne bi spremenila/izboljšala ničesar.

Največ časa sem posvetila elementom. Probala sem različne možnosti, enkrat so elementi postavljeni v ospredje, drugič pa v ozadje. Z izbiro elementov nisem imela težav, ker ima Canva skoraj vse kar sem potrebovala.

Svoje delo bi ocenila pozitivno, kot dobro. Menim, da je postavitev in poravnava besedila in elementov ustrezna, prav tako slog in velikost besedila. Uporabila sem samo en slog, za naslove, podnaslove in besedilo teksta uporabila enako velikost pisave.

Pridobljeno znanje bom lahko uporabila na praksi v času študija in v poklicu, če/ko bom izdelovala kakšne izročke, gradivo za učence. Z infografiko lahko s ključnimi podatki in z različnimi slikicami prikažeš bistvo in še otrokom bi bilo zanimivo, ker ni običajen delovni list.

Celoten projekt mi je bil všeč, ne morem izpostaviti kaj mi je bilo najbolj in kaj najmanj. Ker je snov uporabna in ker vem, da mi bo v prihodnosti prišla prav, ne bi glede projekta spremenila nič.

UPORABLJENE POVEZAVE

Spletna stran Kostak

Choose a license

Canva

Arnes splet

(Skupno 13 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost