Zrno sreče za dobro jutro :)

Moj dan se začne s kavo, tisto dišečo z malo penice in seveda mlekom – brez njega pač ne gre – ter z mislijo: »Danes bo lep dan!«
Med tednom, ko moram na faks, komaj čakam trenutek, ko na najvišji glasnosti zaslišim glasbo, ta me ponese nekam stran in to je čas zame, ko sicer sem, a me hkrati ni – moja meditacija.
Rada živim življenje, z leti vse bolj opažam, da me osrečujejo majhne stvari, včasih celo banalne, rada se smejim, tudi kar tako, že zaradi tega, ker je bolje imeti gube od smeha kot mrščenja!

Z uporabo informacijske komunikacijske tehnologije sem se prvič srečala v osnovni šoli, ko smo za predstavitev namesto ročno izdelanega plakata, raje uporabili PowerPoint ali pa smo morali napisati preko Word-a poročilo o ekskurziji, naravoslovnem dnevu…
Bolj poglobljeno pa sem IKT tehnologijo spoznala v prvem letniku gimnazije pri predmetu informatika.
Danes pa se z IKT tehnologijo srečujem predvsem, ko uporabljam mobilni telefon in računalnik.

Sama imam raje svinčnik in list papirja, se mi zdi, da so ročno izdelane ali napisane stvari lepše, bolj osebne. Hkrati pa se zavedam prednosti, ki so jih prinesle IKT tehnologije, zato se mi zdi pomembno, da se kot bodoča učiteljica opremim tudi s to vrsto znanja. V razredu se ga bom trudila uporabiti, morda za razvedrilo ali boljšo ponazoritev, morda popestritev učencem dolgočasne snovi. Ob enem pa si tudi sama želim postati suverena na tem področju, da bom lahko brez dvomov predajala pridobljeno znanje naprej ter brez strahu, da bi se znašla v kakšni zagati uporabljala IKT tehnologije.

Licenca Creative Commons
To delo je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva 4.0 Mednarodna.

(Skupno 59 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost