MULTIMEDIJSKA PREDSTAVITEV

Za tretjo projektno nalogo sem izdelala multimedijsko predstavitev z naslovom Varnost na spletu. Tema se mi zdi v današnjem času zelo pomembna, saj vsakodnevno uporabljamo splet, kjer prežijo mnoge nevarnosti.
V predstavitvi prikažem, zakaj je varnost na spletu pomembna, kako zavarujemo svojo zasebnost na spletu in računalniku ter kaj lahko naredijo starši ter učitelji, da otrokom, ki so najmanj informirani o tej temi, predstavijo splet in kako pravilno z njim ravnati. Ciljne skupine moje predstavitve so učitelji in starši. Namen moje predstavitve je, da pokažem, staršem in učiteljem, kako splet varno uporabljati ter da se zavedajo, da lahko s pametnim delom na spletu obvarujejo sebe in druge.

Pred izdelavo multimedijske predstavitve sem si zastavila naslednje cilje:
– poiskati podatke v skladu s temo multimedijske predstavitve
– izbrati pomembne podatke in jih smiselno umestiti v predstavitev
– urediti predstavitev, ki bo ustrezala standardom dobre predstavitve (ustrezna velikost, barve, ustrezna pisava …)
– dodati ustrezne fotografije, animacijo, posnetek
-narediti predstavitev čim bolj zanimivo, da bo pritegnila pozornost ciljnih skupin

Za izdelavo predstavitve sem uporabila program Google Slides. Za izdelavo animacije pa program Filmr. Eno sliko sem obdelala v programu Photoscape. Vektorsko grafiko pa sem naredila s pomočjo programa Inkscape.

KONČNI IZDELEK

REFLEKSIJA IN SAMOVREDNOTENJE
Pri tej projektni nalogi sem poglobila svoje znanje o izdelavi multimedijske predstavitve na spletu. Prav tako sem se naučila, kako se videoposnetek vgradi v predstavitev ter kako se slednjo objavi na spletu.
Če bi imela več časa bi se v temo še bolj poglobila in našla še več uporabnih podatkov, ki bi jih uporabila pri predstavitvi.
Največ časa sem se posvetila sami izdelavi multimedijske predstavitve, saj sem se poskušala držati vseh zastavljenih ciljev.
S svojim delom sem zadovoljna, saj sem se držala danih smerenic in sem se poglobila v temo in jo poskušala čim bolje prikazati.
Pridobljeno znanje mi bo v času študija in bodočem poklicu vsekakor koristilo. Poglobila sem svojo znanje o izdelavi multimedijske predstavitve. Z njim bom lahko v bodoče svoje predstavitve bogato podkrepila, tako v času študija kot v razredu. Naučila pa sem se tudi veliko o varnosti na spletu in kaj lahko kot učitelj storim, da preprečim nevarnosti na spletu. S tem znanjem bom svoje bodoče učence seznanila, kako pravilno uporabljati splet.
Najbolj všeč mi je bilo pri tem projektu  sama izdelava predstavitve, saj sem imela veliko svobode in sem se sama odločila, kje in kako bom svojo predstavitev podkrepila s fotografijami, posnteki itd. Najmanj pa mi je bilo všeč iskanje podatkov na spletu, saj mi je vzelo veliko časa, tema pa je bila zelo odprta in sem si sama morala zastaviti cilje in smernice vsebine.
Pri definiciji projekta bi spremenila le to, da bi poleg programov Google Slides, Prezi ter Wakelet lahko uporabljali tudi Power Point, saj ga večina najpogosteje uporablja in bi tako mogoče lažje oblikovali predstavitev.

AVTOR: Katja Šuštaršič
MENTOR: mag. Alenka Žerovnik
NOSILKA PREDMETA: dr. Irena Nančovska-Šerbec

Pedagoška fakulteta Univerze v Ljubljani, Razredni pouk, informacijsko-komunikacijske tehnologije v izobraževanju, 1.letnik
DATUM: 30. 5. 2020

Licenca Creative Commons
To delo je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Deljenje pod enakimi pogoji 4.0 Mednarodna.

 

(Skupno 23 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost