3. Multimedijska predstavitev – Varnost na spletu

Pozdravljeni!

Izdelala sem multimedijsko predstavitev na temo varnost na spletu. V samo predstavitev sem vključila definicijo spletne varnosti, nekaj nasvetov za varno uporabo interneta in video o varni uporabi interneta na počitnicah. Namen moje predstavitve in spletne objave le-te je opozoritev uporabnikov interneta, na to kako pomembna je varnost in previdnost pri uporabi interneta. Ciljna publika multimedijske predstavitve so vsi spletni uporabniki, tako mlajši kot starejši. Cilj predstavitve pa je na čim bolj enostaven, zanimiv a vseeno efektiven način predstaviti spletno varnost ciljni publiki in nanjo vplivati v upanju na čim večje upoštevanje nasvetov. 

 

Licenca Creative Commons

To delo je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Brez predelav 4.0 Mednarodna.

 

Viri, uporabljena orodja, aplikacije in programi:

Refleksija in samovrednotenje

  • Pri tem projektu sem spoznala nove razsežnosti programa Google slides, saj sem prvič uporabljala ta program. In me je navdušil, saj se predstavitev sprotno samodejno shranjuje na račun, zato ni treba skrbeti i preverjati ali smo hranili zadnjo verzijo datoteke ali ne. Tudi sama pa sem spoznala nove nasvete za varno uporabo interneta, ki sem jih navedla v predstavitvi.
  • Če bi imela več časa bi ustvarila lasno animacijo in sliko v PhotoScape programu. Temo pa bi razširila še več uporabnimi nasveti in preventivami za varno uporabo interneta.
  • Največ časa sem posvetila iskanju slik, za še boljšo prezentacijo nasvetov, ki sem jih predstavila.
  • Svoje delo ocenjujem odlično, saj sem upoštevala vsa navodila in nalogo opravila dosledno.
  • Pridobljeno znanje bom tekom študija uporabila tako, da bom res pozorna, ko bom raziskovala po internetu ali so spletne strani varne in kakšno je moje ravnanje na spletu. Na svoji poklicni poti pa bom znanje poskušala čim bolj učinkovito predati naprej svojim učencem in jim razložiti, da tudi splet tako kot realno življenje ni vedno varno.
  • Najbolj mi je bilo všeč raziskovanje teme o varnosti na spletu in iskanje primernega video posnetka. Najmanj pa mi je bilo všeč pisanje samovrednotenja.
  • V definiciji ne bi spremenila ničesar, saj se mi zdi, da so navodila dovolj jasna in se jim da lepo slediti in jih upoštevati.

 

Avtorica: Tinkara Zaletel

Mentorica: mag. Alenka Žerovnik

Nosilka predmeta: dr. Irena Nančovska-Šerbec

Pedagoška fakulteta Univerze v Ljubljani, Razredni pouk

Informacijsko-komunikacijske tehnologije v izobraževanju (IKT), 1. letnik

30. maj 2020

Licenca Creative Commons

To delo je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Brez predelav 4.0 Mednarodna.

(Skupno 103 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost