3. Projektna naloga: MULTIMEDIJSKA PREDSTAVITEV

VARNOST NA SPLETU

Program: Google Slides

Opis: Predstavitev je sestavljena iz 4 delov: Kaj sploh je internetna varnost?, Najpomembnejši nasveti za varno uporabo, Dan varne rabe interneta in na kocu še Ponovimo.

Namen predstavitve je spoznati celoten pojem varne rabe spleta ter pridobiti najpomembnejše nasvete kateri bodo pri tem pomagali. Ciljna publika so mlajši kateri so se začeli srečevati s spletom, da jim ga predstavimo in opozorimo na nevarnosti.

Licenca Creative Commons

 

Refleksija in samovrednotenje:

Najprej sem se odločala s katerim programom bi ustvarila predstavitev, na koncu sem se odločila, da se bom seznanila z Google Slides, ker prej za njih nisem slišala. Opazila sem pomanjkanje različnih pisav in efektov vendar se mi zdi, da se še vedno da ustvariti zanimivo predstavitev. Ker sem se prvič srečala z Google Slides, sem se morala naučiti celotno uporabo, vendar zagotovo je zelo preprosta in jo lahko vsakdo osvoji. Če bi imela več časa bi se poigrala z različnimi prehodi, vendar se mi zdi, da je tudi brez predstavitev pritegne, saj veste manj je več. Največ časa sem posvetila izbiri barve za ozadje, da pritegne vendar ne ustvari slabega učinka. Na splošno sem s predstavitvijo zadovoljna, saj te pritegnejo ravno prave stvari. Znanje, ki sem ga pridobila je bila predvsem uporaba in seznanitev s programom, kateri mi bo zagotovo prav prišel v nadaljnjem študiju, še najbolj ko bo na sporedu skupinska predstavitev, saj lahko dokument ureja več ljudi hkrati. Definicija projekta je bila zopet odprta, lahko si se sam odločil kje boš ustvaril predstavitev, kako ter samostojno raziskal program. Zagotovo ne bi nič spremenil, s samostojnim odkrivanjem in načrtovanjem osvojimo veliko novega znanja.


Avtorica: Blanka Čančar

Mentorica: mag. Alenka Žerovnik

Razredni pouk, predmet IKT, 1. letnik

Univerza v Ljubljani, Pedagoška fakulteta

12. 5. 2020

Licenca Creative Commons
To delo je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Brez predelav 4.0 Mednarodna.

(Skupno 25 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost