Interaktivna multimedijska predstavitev

Pri zadnji projektni nalogi sem izdelala interaktivni video na temo spletni bontona. Tema se mi zdi zelo aktualna, saj lahko na spletu zasledimo vedno več sovražnega govora in širjenja neprimernih vsebin. Namreč pogostokrat se spozabimo, da tudi na spletu veljajo pravila obnašanja.

Interaktivni video je prvenstveno namenjen učencem razredne stopnje. Pomembno je namreč, da učenci spoznajo tudi pravila obnašanja, ki veljajo na spletu, saj je uporaba tehnologij v porastu.

Postopek izdelave:

Najprej sem izdelala predstavitev v programu Power Point, v katero sem vključila: lastne fotografije, fotografijo pridobljeno na stani Pixabay ter animacijo, ki sem jo izdelala na prosto dostopni spletni strani GIF maker. Končni izdelek sem nato izvozila v video formatu mp4. Nato sem v programu Shotcut predstavitvi dodala še zvočno podlago, ki sem jo prav tako pridobila na strani Pixabay. Video sem v nadaljevanju naložila na spletni portal Arnes Video ter videoposnetku z orodjem H5P v razrednem IKT dodala še tri interaktivne naloge.

Interaktivna multimedijska predstavitev by LLR is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

Zvočna podlaga by Zakhar Valaha is marked with CC0 1.0

REFLEKSIJA IN SAMOVREDNOTENJE

Pri tem projektu sem se naučila ustvariti interaktivni video (dodati interaktivne naloge) ter dodati zvočno podlago video posnetku.

S projektom sem v glavnem zadovoljna, če bi imela več časa pa bi naredila še bolj obsežno Power Point predstavitev.

Največ časa sem porabila za izdelavo same predstavitve v programu Power Point (izbira teme itd.) ter za iskanje primernih fotografij.

Menim, da je moj končni izdelek ustrezno izdelan, saj sem dosledno sledila kriteriju in vključila vse zahtevano.

Pridobljeno znanje mi bo prišlo prav pri svojem poklicu, saj bom lahko v predstavitve narejene v programu Power Point dodala še vprašanja za ponavljanje in tako popestrila predstavitve in dosegla večjo miselno aktivnost in sodelovanje pri učencih.

Pri projektu mi je bilo najbolj všeč izbira glasbe v ozadju predstavitve ter dodajanje interaktivnih nalog. Najmanj pa mi je bilo všeč iskanje fotografij za samo predstavitev, saj na straneh, kjer so fotografije namenjene javni domeni (npr. Pixabay), nisem našla veliko primernih fotografij na mojo temo.

V definiciji projekta ne bi ničesar spreminjala.

Avtorica: LLR

Mentorica: mag. Alenka Žerovnik

Nosilka predmeta: dr. Irena Nančovska Šerbec

Predmet: Informacijske-komunikacijske tehnologije v izobraževanju

Pedagoška fakulteta Univerze v Ljubljani; Oddelek za razredni pouk; 1. letnik

Datum: 13. 8. 2021

This work by LLR is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

(Skupno 37 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost