INTERAKTIVNA MULTIMEDIJSKA PREDSTAVITEV

Avtorica: Špela Polak

Mentorica: asistentka Alenka Žerovnik

Nosilka predmeta: doc. dr. Irena Nančovska-Šerbec

Študijska smer, predmet in letnik študija: Razredni pouk, Informacijsko-komunikacijske tehnologije v izobraževanju, 1. letnik

Pripadnost univerzi in članici: Pedagoška fakulteta, Univerza v Ljubljani

Datum nastanka: 23. 7. 2022

Izbrana tema: Varnost na spletu

Uporabljeni programi: Ezgif in H5P Content

Varninaspletu by balonleti is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

VSEBINA PREDSTAVITVE

Predstavitev govori o varnosti na spletu. Je lažje rešljiva in je namenjena prvi triadi osnovnošolcev. Namen predstavitve je, da učenci malo bolj spoznajo, kako se zaščititi, ko uporabljajo splet in ko se na raznih programih tudi prijavljajo. Namenjena je tudi temu, da res otroke opozori na varnost, kako je pomembno, da se čim hitreje in čim učinkovitejše zaščitijo pred uporabniki na spletu, ki ne upoštevajo spletnega bontona.

UPORABLJENA ORODJA IN PROGRAMI

Ezgif: Online GIF rotator (ezgif.com)

HP5 Content: https://razredniikt.splet.arnes.si/wp-admin/admin.php?page=h5p_new

VIRI

Geslo je kot zobna ščetka – redno ga menjujmo in ga ne posojajmo (rtvslo.si)

SAMOREFLEKSIJA

V tem projektu sem se naučila narediti zanimivo predstavitev, ki ima vključene zvočne posnetke, videe, slike. Če bi imela več časa za izdelavo, bi naredila zanimivejši video in poiskala več različnih slik za predstavitev. Dodala bi še tudi več nalog za reševanje. Največ časa sem posvetila na sploh temu, da sem se naučila narediti predstavitev na tem programu. Najprej sem naredila eno brez pomena za vajo, potem sem se šele lotila te, ki je na temo Varnost na spletu. V tem delu sem bila uspešna, predstavitev se mi zdi zelo zanimiva za mlajše učence. Ko bom učiteljica bom to še večkrat uporabljala, sploh takrat, ko bom učencem morala razlagati težjo snov. Najraje sem pri projektu delala kratek posnetek, nisem pa rada pisala besedila, ker me je motilo to, da nisem morala spremeniti sloga pisave. Za boljši projekt bi dala težje naloge in še več kratkih posnetkov.

(Skupno 28 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost