DigiJaz

Morje, toplina in svežina. Vse to so sinonimi za srednjo Dalmacijo, natančneje Split.

Zaton v Splitu by gepard10 is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

Nekaj o meni …

Kot vidite na zgornji sliki, bi lahko že sami o meni povedali, da imam rad poletje. Poletje je letni čas, v katerem se res najbolj najdem in uživam, saj je to čas kratkih rokavov, kratkih majic, sončnih očal in vroče-žgočega sonca. Piko na i pa seveda doda še skok v morje. Osvežilno! Morda se sprašujete, zakaj ravno Split … Split je namreč drugo največje mesto na Hrvaškem in daje mi poseben “vajb.” Gre za starodavno mesto s tisočerimi znamenitostmi, vse od Dioklecijanove palače pa do Rive, obale, ki navduši še posebej ob večerih.

Poletje je prav tako čas, ko si lahko, no, vsaj v večji meri, oddahnemo od študija in vseh njegovih obveznosti. Dnevi so daljši in več časa imamo za druženje z družino in prijatelji. To je tudi čas, ko si lahko s študentskim delom zaslužimo tudi nekaj prihrankov, da si privoščimo kaj lepega, željenega ali pa le varčujemo za prihodnje dneve in mesece.

Če zaključim – poletje je letni čas, ki, vsaj po mojem mnenju, prinaša več prednosti kot slabosti. Je že res, da je kdaj pa kdaj malo prevroče, vendar je to malenkost, ki jo v tem delu leta moramo prezreti in iz nje potegniti le prednosti. Toplo vreme in dobra družba. To je to.

Uporaba IKT-tehnologije do sedaj

Lahko rečem, da je IKT-tehnologija v mojem življenju že od majhnih nog. Čeprav je res, da moja generacija ni s pametnimi telefoni živela že od zibelke, se je pa to začelo pri kakšnih osmih letih, ko sem dobil prvi telefon – na tipke. Kmalu zatem so sledili prvi Android telefoni in takšna obdobja so sledila vse do danes, do že vsemogočnih in tehnološko gledano neuničljivih.

Ko se vrnem v obdobje razredne stopnje, to je bilo v začetku 10-ih letih, se spomnim, da nas je učiteljica v četrtem ali petem razredu že takrat spodbujala, da smo uporabljali IKT-tehnologijo. Vsak si je moral kreirati svoj mail-račun, preko katerega nam je učiteljica kasneje pošiljala določene naloge, od opazovanja dreves v naravi do različnih izračunov pri matematiki.

Tako smo mi, sploh pa mladina za nami, generacija tehnologije, saj smo se z njo že praktično rodili. Kolikor je dobrih lastnosti, toliko je tudi slabih, vendar je treba biti vedno previden in vsako stvar, pa naj bo to samo ena slika za Instagram, dvakrat premisliti, preden pritisnemo tisti “Objavi.”

Pomen IKT-tehnologije v poklicu

IKT-tehnologija je v današnjem življenju že tako razširjena, da brez nje dejansko več ne moremo živeti. Z njo se srečamo na dobesedno vsakem koraku, pa naj bo to doma, v šoli ali pa na delovnem mestu. Priznati moramo, da nam prinaša veliko pozitivnih lastnosti, saj nam pri marsikaterih stvareh olajša življenje.

Sam imam namen uporabljati IKT-tehnologijo pri pouku, saj se menim, da lahko zelo popestri pouk in ga naredi zabavnejšega. S pomočje IKT-ja lahko v pouk vključimo več učnih metod, prevzem se da z njo zelo lepo v razred vključiti učno metodo demonstracije. Učencem lahko pokažemo različne avdio-vizualne vsebine, kot so slike in videji za lažjo in konkretnejšo predstavo.

Menim, da je dobra ideja, da tudi otroke v čim večji, a zmerni meri vključimo v uporabo IKT vsebin. Sam bi jih navadil tako, da bi jim kakšen dan poslal domačo nalogo preko e-mail naslov, včasih pa bi morali pogledati oz. poiskati kaj sami doma.

Refleksija dela in samovrednotenje

S tem projektom sem se naučil kreirati spletno stran. Ponosen sem, da je to moja prva skreirana stran. Če bi imel več časa, bi besedilo o pomenu IKT-tehnologije v poklicu razširil in o tem kaj več napisal in razmislil. Vsem rubrikam sem namenil enako število časa, saj sem v vsako vložil kar največ. Svoje delo ocenjujem zmerno dobro, le pri prvi rubriki, kjer sem napisal nekaj o sebi, nisem vedel, če sem popolnoma zajel vsebino, o kateri je bilo treba pisati. Znanje tekom študija bom mogoče uporabil pri komunikaciji s starši. Ugotovil sem namreč, da takšen način obveščanja ali način bloga ni slab in prinaša kar nekaj dobrih lastnosti. Pri projektu mi je bilo fascinantno to, da je ravno ta objava moja prva internetna stran, na katero sem lahko ponosen. Spremenil ne bi ničesar, saj je bilo vse lepo razloženo in šli smo korak za korakom, da lahko ta stran zdaj izgleda tako popolno.

(Skupno 32 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost