INFORGRAFIKA

POSTOPEK IZDELAVE INFOGRAFIKE:

Za inforgafiko sem si najprej izbrala besedilo mu določila velikost in poiskala primerne elemente za inforgafiko. Potem sem jih začela nekoliko preurejat in postavljat po listu. Potem sem elementom izbrala barve (in barve elementom poenotila barve) in preizkušala različne barvne kombinacije ter pregledovala primernost kontrastov.

SLIKA 1

postopek1 by palmica is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Potem sem začela elemente postavljati z enakim razmikom. Najprej sem centrirala velike kvadratke in nanje dodala manjše, s številkami. Nato sem dodala še slikovno gradivo. Posamezen element sestavljen iz številke, dveh okvirčkov, besedila in slikovnega gradiva sem potem združila z uporabo funkcije “združi” (glej sliko 2). Enak postopek sem ponovila na vseh elementih. Potem sem na vrhu in spodaj dodala zelena okvirčka z naslovom in dodatnimi nasveti. Tudi tema elementoma sem določila barvo in preverila kontraste.

SLIKA 2

postopek2 by palmica is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Ko so bili elementi približno nastavljeni sem si vklopila vodila in s pomočjo klikanja levo desno vse elemente nastavila na enako višino in z enakim razmakom. Čisto na koncu sem vse sredinske elemente združila in okvir vseh elementov centrirala.

SLIKA 3

postopek3 by palmica is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

  • avtor dela: Palmica
  • mentorici: dr. Irena Nančovska-Šerbec, dr. Alenka Žerovnik
  • Pedagoška fakulteta Univerze v Ljubljani, Razredni pouk, 1. letnik, Informacijsko-komunikacijske tehnologije v izobraževanju
  • 11.5.2023

VIRI IN LITERATURA:

  • Fakulteta za družbene vede. (b. d.). Safe.si. Varna gesla. https://safe.si/nasveti/moja-identiteta-in-zasebnost/varna-gesla
  • Žnidar, T. (2017). Priročnik za spletno previdnost: varnost in zasebnost na spletu (1. natis). Alba 2000.
(Skupno 30 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost