INFOGRAFIKA – Varnost na spletu

Potek dela infografike

Izobraževalni plakat sem ustvarila v aplikaciji Canva. Moj namen je izobraziti laike, še posebej mlajše generacije na področju varnosti na spletu. V ta namen sem ustvarila plakat z naslovom Kako ostaniti varen na spletu? Navedla sem pet preprostih priporočil, ki so še kako pomembna, ko se seznanimo s spletom. Informacije sem našla na tem spletnem mestu.

  1. korak: V programu Canva sem najprej izbrala razdelek “izdelaj izobraževalni plakat” in nato izbrala tistega, ki mi je bil najbolj všeč, da ga predelam.
Potek izdelave 1 © 2023 by Tina is licensed under CC BY-SA 4.0 

2. korak: Spremenila sem naslove, podnaslove in izbrisala vse slike in vso manjše besedilo, saj sem ga želela ustvariti na novo.

Potek izdelave 2 © 2023 by Tina is licensed under CC BY-SA 4.0 

3. korak: V čisto levem stolpcu sem izbrala ikono “elementi” in vtipkala ključne besede za elemente, ki bi še dodatno popestrili in podkrepili napisano besedilo. Tako sem izbrala ikono računalnika, osebe, gesla, varnosti ter spletnega mesta.

Potek izdelave 3 © 2023 by Tina is licensed under CC BY-SA 4.0 

4. korak: Kliknila sem na ozadje in ga spremenila v belega, spremenila sem kvadrate v pojubne barve in spremenila barvo naslova.

Potek izdelave 4 © 2023 by Tina is licensed under CC BY-SA 4.0 

5. korak: Da bi podnaslovi v kvadratkih bili še bolj ločeni od ostalega besedila, sem uporabila črtkane črte in jih umestila vsako v svoj kvadratek pod podnaslov.

Potek izdelave 5 © 2023 by Tina is licensed under CC BY-SA 4.0 

6. korak: V spodnji desni kot sem navedla povezavo do vira informacij. Prav tako sem uredila vso pisavo z enako velikostjo in vrsto pisave (Now Bold).

Potek izdelave 6 © 2023 by Tina is licensed under CC BY-SA 4.0 

7. korak: V zadnjem koraku sem plakat shranila v .jpg format in jo prenesla.

Potek izdelave 7 © 2023 by Tina is licensed under CC BY-SA 4.0 
(Skupno 13 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost