POSTOPKI LOČEVANJA IN RECIKLIRANJA ODPADKOV-infografika

Čez celotno projektno nalogo se je nabralo kar nekaj različnih podatkov na izbrano temo. Vse ključne podatke sem združila v 2. projektni nalogi in v obliki povzetka pripravila infografiko. V zaključku tega dela, pa sem dodala tudi idejo s katero lahko vsak doma reciklira odpadke, ki jih sicer zavržemo v kar velikih količinah. Obenem pa ta postopek reciklaže spodbuja ustvarjalnost in nas uči drugačnega razmišljanja ohranjanja narave.

POSTOPKI LOČEVANJA IN RECIKLIRANJA ODPADKOV-INFOGRAFIKA by KLAAKLEE is licensed under CC BY-NC 4.0

POSTOPKI LOČEVANJA IN RECIKLIRANJA ODPADKOV-INFOGRAFIKA by KLAAKLEE is licensed under CC BY-NC 4.0

Orodje uporabljeno pri izdelavi infografike:

REFLEKSIJA IN SAMOVREDNOTENJE:

Tekom izdelave sem se ponovno srečala s programom Canva. Ta program mi je bil že malce poznan, vendar sem ga tokrat spoznala v popolnoma drugačni luči. Naučila sem se kar nekaj bližnjic, ki so mi omogočale hitrejšo in bolj pregledno izdelavo infografike. Večino novih funkcij sem spoznala na kliničnih vajah informacijsko komunikacijske tehnologije. Takrat sem doživela kar nekaj “AHA momentov”, saj sem bila nad aplikacijo navdušena.

Če bi imela več časa bi se v samo izdelavo bolj poglobila, bolj preučila kontraste, poravnave, pisave,..

Težave sem imel predvsem z izborom besedila, ki bi povezoval slike in na čim krajše predstavil in povzel celotno temo postopkov ločevanja in recikliranja odpadkov. Največ časa sem posvetila obliki infografike. Še vedno s samim izdelkom nisem popolnoma zadovoljna, saj se mi zdi, da je še kar nekaj prostora za izboljšave.

Zdi se mi izrednega pomena, da bomo kot učitelji znali oblikovati tovrstne povzetke, saj bomo s tem otrokom na bolj nazoren način pokazali veliko informacij, ta način je tudi bolj pregleden in za tiste vizualne tipe učencev še bolj efektiven.

(Skupno 14 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost