Živali na kmetiji – Infografika

Živali na kmetiji by Elika is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Živali na kmetiji by Elika is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

REFLEKSIJA IN SAMOVREDNOTENJE

V projektu Infografika sem se naučila delati s Canvo, saj je še nikoli prej nisem uporabljala in je bilo to zame novo. Navdušena sem, kaj vse ponuja. Svoje ideje lahko prikažeš na še bolj zanimiv in ustvarjalen način. Naučila sem se preverjati kontraste in kako mora izgledati pregledna, nazorna grafika.

Če bi imela več časa, bi dodala še več živali, ki jih lahko najdemo na kmetiji in se še bolj poglobila v posamezne opise nalog živali. Malo bolj bi še izpopolnila izgled infografike.

Največ časa sem posvetila obliki, barvam in postavitvi samega besedila ter ostalih elementov. Preverila sem vse kontraste. Pomembno mi je bilo, da je vsebina prikazana nazorno in privlačno, da je velikost pisave dovolj velika in da je primerna za učence tretjega razreda.

Svoje delo glede na podan kriterij ocenjujem dobro, saj sem upoštevala vsa načela in vse večkrat preverila. Infografika je pregledna in privlačna. Upoštevala sem poravnavo in postavitev, kontraste in pisavo. Tekom dela sem sledila kriterijem, ki so mi služili kot smernice.

Uporabljeno znanje mi bo še kako prav prišlo tekom študija in na moji poklicni poti, saj bodo moje naloge in izdelki še bolj zanimivi, uporabni in privlačni, učencem pa se bom na ta način približala in pridobila njihovo pozornost. Izobraževalne vsebine bom ustvarjala hitreje in bolj učinkovito.

Najljubše pri projektu mi je bilo poigravanje z ustvarjalnostjo in kreiranje same infografike. Najmanj ljubo pa mi je bilo preverjanje kontrastov in ponovno ustvarjanje novega prispevka.

Da bi bila še boljša, bi lahko imela malo bolj natančna in podrobna navodila za izdelavo celotne 2. projektne naloge.

UPORABLJENE POVEZAVE V PROJEKTNI NALOGI

https://www.canva.com/

https://ucilnice.arnes.si/mod/url/view.php?id=5513332

https://chooser-beta.creativecommons.org/

(Skupno 11 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost