3. Multimedijska predstavitev

Pozdravljeni. Skozi vse moje projektne naloge teče rdeča nit – spletni bonton. To je tema, o kateri bi morali vsi nekaj vedeti, saj je to del našega vsakdana. Zato sem pripravila multimedijsko predstavitev v kateri sem na kratko predstavila glavna pravila spletnega bontona.

Ciljna publika so otroci in mladostniki, saj menim, da njih neznanje o tej temi najbolj prizadene. Zato je v predstavitvi tudi veliko slik, da se jih tema bolj dotakne in, da lažje razumejo pravila. Na spletu je sicer o tej temi že veliko prispevkov toda več kot jih je več otrok bodo dosegli. Seveda pa je pomembno, da so s tem seznanjeni tudi odrasli, ki lahko vodijo mlajše skozi pot do spoznavanja s to tematiko.

Cilj moje predstavitve je ozavestiti čim več ljudi o pravilih spletnega bontona in vsem polepšati izkušnje s spletom in spletnimi omrežji.

Predstavitev sem naredila v programu PowerPoint. V njej sem uporabila nekaj lastnih rastrskih in vektorskih slik, še več pa sem si jih izposodila na strani Pixabay

Creative Commons License

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License.

Uporabljeni programi in viri:

REFLEKSIJA IN SAMOVREDNOTENJE

V tem projektu sem se spoznala s programom PowerPoint. Program sem uporabljala že prej, toda nisem bila najbolj vešča. Primorana sem se bila spoznati nove funkcije. Tako sem se naučila izdelati lepšo powerpoint predstavitev, dodati povezavo do internetne strani, vstaviti različne slike in druge efekte.

Za to nalogo sem si vzela res veliko časa zato ne bi ničesar spremenila. S samo predstavitvijo sem zelo zadovoljna, menim da je vizualno lepa in poučna.

Začela sem s prebiranjem literature, to mi je vzelo največ časa. Nato sem izbrala pravila, ki jih želim dodati na drsnice. Pri izbiranju sem upoštevala tudi slike, ki sem jih predhodno izdelala.

Menim, da sem nalogo korekno opravila, saj sem sledila danim smernicam in izdelala ličen in uporaben izdelek.

Pridobljeno znanje bom uporabljala pri poučevanju otrok o dani temi, saj je to zelo pomembna tema za otroke in jim jo želim čimbolj predstaviti. Prav tako sem pridobila znanje o uporabi programa PowerPoint, ki mi bo prav tako zelo koristilo pri pripravljanju vsebin za spremljavo pouka.

Projekt mi je bil zelo všeč. Najbolj sem uživala med urejanjen drsnic, najmanj pa med iskanjem virov.
Konec koncev pa pri projektu ne bi spremenila ničesar, saj je že zelo dodelan.

Avtorica: Patricija Tehovnik, 1. letnik razrednega pouka (Pedagoška fakulteta, Univerza v Ljubljani)

Mentorica: as. mag. Alenka Žerovnik

Nosilka predmeta: doc. dr. Irena Nančovska Šerbec

Predmet: Informacijsko-komunikacijske tehnologije (IKT)

Študijsko leto: 2019/20

Medvode, 7.8. 2020

Licenca Creative Commons

To delo je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno 4.0 Mednarodna.

(Skupno 15 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost