Interaktivna multimedijska predstavitev

Pod okvirom četrte projektne naloge sem izdelala interaktivno multimedijsko predstavitev z naslovom 6 pravil spletnega bontona. Tema spletni bonton se mi zdi zelo pomembna, saj ob neupoštevanju njegovih pravil lahko povzročimo prepire, nestrpnost ali druge nevšečnosti. Pomembno se mi zdi tudi, da se otroci z njim seznanijo že v osnovni šoli, ko se srečajo s spletom, zato so ciljna publika prav osnovnošolski otroci 2. in tudi 3. triade. Cilj predstavitve je, da se seznanijo z besedno zvezo “spletni bonton”, da ga ozavestijo in prevzamejo za vsakodnevno udejstvovanje na spletu.

6 pravil spletnega bontona by Sončnica is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Interaktivno multimedijsko predstavitev sem ustvarjala po korakih. Vire za vsebino sem črpala s spletnih strani Safe.si in Verywellmind. Vizualno podlago sem ustvarila v programu Microsoft powerpoint. Posnetek na začetku sem posnela z mobilnim telefonom, eno sliko sem fotografirala in obdelala sama v programu Photoscape X, ostale pa sem prenesla s Pixabay-a (z licenco CC 0). Zvočne posnetke sem posnela in uredila (odstranila šume) v programu Audacity, na koncu pa sem video naložila v Arnes video ter mu dodala interaktivne vsebine z arnesovim H5P vtičnikom.

REFLEKSIJA

Pri ustvarjanju naloge Interaktivna multimedijska predstavitev sem obnovila znanje o tem, kako uporabljati program Audacity in kako ustvariti interaktivni video v arnesovem H5P vtičniku ter se naučila, kako narediti video v programu Powerpoin, saj ga do sedaj še nikoli nisem. Če bi imela več časa, bi predstavitvi zagotovo dodala še kakšno sproščeno, nežno zvočno podlago, poleg tega pa bi na prvi strani videotu odstranila neko zeleno črto ob zgornjem robu, za katero v resnici ne vem, od kod je prišla. Odstranila pa bi tudi rahlo prasketanje, ki se je pojavilo ob predvajanju zvoka in prav tako ne vem, zakaj se je pri ustvarjanju v H5P programu pojavilo.

Pri ustvarjanju sem največ časa porabila za izdelavo interaktivnih nalog (saj sem sproti velikokrat pogledala v predogled, kako izgleda in kaj bi bilo dobro popraviti) in za urejanje drsnic v Powerpoint-u. Svoje delo ocenjujem kot dobro opravljeno, tudi glede na kriterije ocenjevanja, zagotovo pa bi se dalo še izboljšati (vsaj to, kar sem zgoraj omenila). Pridobljeno znanje mi bo po mojem mnenju zelo koristilo pri izdelavi kakšnih filmčkov za popestritev pouka, sploh pa bi mi prišlo prav, če bi šolsko delo še kdaj potekalo na daljavo, tako kot je letos v času korona virusa. Pri tem projektu mi je bil najljubši del, ko sem ugotovila, kako preprosto je iz Powerpointove predstavitve narediti video posnetek, rada pa sem tudi ustvarjala vizualno podobo predstavitve. Malo manj mi je bilo pa všeč dodajanje licenc in navajanje virov. V definiciji projekta Interaktivna multimedijska predstavitev pa v prihodnje ne bi spreminjala ničesar, saj se mi zdi zelo dobro zastavljen.

  • Avtorica: Sončnica
  • Mentorica: mag. Alenka Žerovnik
  • Nosilka predmeta: dr. Irena Nančovska Šerbec
  • Predmet: Informacijsko-komunikacijske tehnologije v izobraževanju
  • Univerza v Ljubljani, Pedagoška fakulteta
  • Razredni pouk, 1. letnik
  • Datum: 28. 6. 2021

Interaktivna multimedijska predstavitev: 6 pravil spletnega bontona by Sončnica is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

(Skupno 19 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost