KREIRAM SPLET

Predstavitev
Sem študentka 1. letnika pedagoške fakultete v Ljubljani, smer razredni pouk. Razredni pouk sicer ni bil moja prva izbira študija, vendar sem z njim vseeno zelo zadovoljna. Za študij na pedagoški fakulteti sem se odločila, ker si želim delati z ljudmi, še posebej z otroci. Rada imam živali ter naravo, v kateri preživim veliko prostega časa. Obiskujem glasbeno šolo. Poleg sprehodov v naravi pa v prostem času rada berem, kuham ter obiščem kakšen koncert.

Uporaba IKT tehnologije
IKT tehnologijo uporabljam v komunikacijske namene. Za pogovore s prijatelji večinoma uporabljam socialno omrežje Facebook, občasno tudi discord, za uradne pogovore npr. s profesorji pa mail. Poleg Facebooka uporabljam tudi socialna omrežja youtube in twitch. Te uporabljam bolj za zabavo kot za komuniciranje. Za zabavo na računalniku igram tudi igre, trenutno The sims 4, Stardew valley in Overwatch. IKT uporabljam za izobraževalne namene. Za pisanje seminarskih nalog uporabljam program Word, za pomoč pri predstavitvah pa Power point. Pri skupnih seminarskih nalog mi je v veliko pomoč google drive, kjer si člani skupine izmenjujemo ideje. V izobraževalne namene uporabljam tudi spletno učilnico, včasih si na na spletu pogledam kakšen posnetek. IKT mi velikokrat olajša delo, saj si včasih naročim hrano ali pa čevlje, oblačila. Ker nisem iz Ljubljane, mi google maps pomaga najti avtobusno postajo ali pot do določene ustanove.

IKT v bodočem poklicu
IKT mi bo pomagal pri učni pripravi s programom e-asistent. Razni posnetki, slike in gifi bodo popestrili pouk. Pri matematiki bodo v programu graph učenci lahko sami risale grafe in ugotavljali kako se ti spreminjajo. Pri tujem jeziku bodo učenci poslušali video posnetke ali zvočne posnetke ter tako hitreje usvojili jezik. Pri slovenščini bodo uporabljali portal Franček, kjer bodo sami lahko iskali pomene in rabo besed. Pri naravoslonih predmetih si bodo ogledali posnetke različinih naravnih pojavov in poskusov. Uporaba tablic, na katerih bi reševali učne liste je bolj okoljsko prijazna kot kopiranje učnih listov. IKT bo olajšal komunikacijo s starši, saj si bomo lahko pošiljali sporočila preko spletne pošte. Omogočil bo večji vpogled staršev v delo učencev, saj bom lahko (če bodo starši soglašali) fotografirala njihovo delo.

Narava by Elan is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

REFLEKSIJA IN SAMOVREDNOTENJE

V tem projektu sem se naučila narediti objavo, vstaviti sliko in jo ustrezno označiti z licenco. Naučila sem se kako kreirati licenco in katero izbrati. Če bi imela več časa bi se še bolj poglobila v to, kako mi bo IKT tehnologija pomagala pri učni pripravi in pripravi materiala za učence (delovni listi, domače naloge,…) Pri projektni nalogi sem največ časa posvetila razmišljanju o tem kako mi bo IKT tehnologija pomagala pri poučevanju in izbiri ter kreiranju licence. V projektni nalogi mi je bilo najbolj zanimivo oblikovanje spletne objave ter učenje o licencah, o katerih pred seminarjem nisem imela veliko znanja.

Svoje delo ocenjujem kot dobro. Ugotovila sem, da IKT tehnologijo uporabljam več, kot sem mislila. Velikokrat mi olajša delo npr. pri pisanju seminarskih nalog, predstavitvah, spletnem nakupovanju, navigacija … in bi se brez nje težko znašla. Tudi pri poučevanju in učni pripravi v šoli mi bo sledila na vsakem koraku. Projektna naloga mi je bila zelo všeč, saj nas spomni kako velik del našega življenja je IKT tehnologija.


(Skupno 32 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost